Kaune – pirmasis šiemet užkrečiamos ligos atvejis: kai kurie baigiasi mirtimi

  • Teksto dydis:

Kaune praėjusią savaitę registruotas pirmasis šiemet tymų atvejis, antradienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Šia užkrečiamąja liga susirgo 44 metų moteris. Pastarąjį kartą tymų atvejis Kauno apskrityje registruotas pernai gruodį, aiškinamasi, ar šie atvejai galėjo būti susiję.

Daugiau tymų atvejų pernai Kauno apskrityje nefiksuota.

Negalutiniais duomenimis, Lietuvoje pernai registruota apie 30 susirgimo atvejų, nustačius tymų protrūkio židinį Visagine.

Europoje per pastaruosius 12 mėnesių registruota daugiau kaip 12 tūkst. susirgimų tymais, iš jų 35 baigėsi mirtimi. Daugiausia sergančiųjų tymais nustatyta Prancūzijoje, Graikijoje ir Italijoje.

Tymai yra užkrečiamoji liga, valdoma skiepais. Vaikai Lietuvoje pagal profilaktinių skiepijimų kalendorių skiepijami dviem tymų, raudonukės ir epideminio parotito (MMR) vakcinos dozėmis, kai sulaukia 15–16,5 mėn. ir 6–7 metų.

Sąlytį su tymais sergančiu asmeniu turėjusiems asmenims per 72 val. rekomenduojama viena MMR vakcinos dozė, jeigu asmuo yra imlus tymams (neskiepytas, skiepytas tik viena vakcinos doze ar nesirgęs) ir sveikatos stebėjimas iki 18 dienų po sąlyčio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GERBIAMIEJI- KOKIU ORU MES KVĖPUOJAM??? MEDŽIAI MASIŠKAI IŠKERTAMI VISAME MIESTE, O LIKUSIEMS NUPJAUNAMOS ŠAKOS, PALIEKAMI NUOGI KAMIENAI IKI VIRŠŪNIŲ, IŠPJAUTI VISI ŽELDYNAI- NELIKO JOKIŪ DEKORATYVINIŲ KRŪMŲ TARP MEDŽIŲ ŽALIUOSIUOSE PLOTUOSE- NELIKO ŽALIŲ PLOTŲ... KVĖPUOJAME AUTOMOBILIŲ IŠMETAMAS DUJAS- SIERĄ, ŠVINĄ, KITUS NUODUS, NES DEGUONĮ TEIKTI NELIKO KAM- DEGUONĮ DUODA TIK VANDENYNAS IR MEDŽIAI..., VANDENYNAS UŽTERŠTAS PLASTMASĖMIS , O MIŠKAI NAIKINAMI MASIŠKAI, TUOJ NELIKS... JUODAS BIZNIS SVARBIAU , VYKDOMAS GAMTOS GENOCIDAS, ŽMONIŲ KVĖPUOJAMAS ORAS DIDŽIAUSIO UŽTERŠIMO..PONAUJA GYVENA SAVO PILAITĖSE, KAS JIEMS RŪPI DAUGIABUČIŲ KUMETYNUOSE NYKSTANTYS IR KUR DIDŽIAUSIOS EPIDEMIJOS , SERGAMUMAS IR LIGOS , . PONAUJA- VISA VALDININKIJA IT ŠUNAUJA NAIKINA TAUTOS LIKUČIUS....,../ ŠUNAUJA

Aras

Aras portretas
Propaganda vakcinoms.Fui!

Gffgg

Gffgg portretas
Man atrodo ne gripo epidemija, bet yra paleistas užkratas .Jo prisikviepuoja, patenka per kvepavimo takus.Manau jau seniai turi suprasti žmonės ,kad susibūrimuose yra ne saugu ir lauke taip pat.Vaiku mažų negalima i lauką vesti be šalikų ant nosies, Šalikas turi būti užristas taip, kad dengtų nosytę.Ypatingai per minusine temperatūrą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių