Kaune pradedamas šildymo sezonas

  • Teksto dydis:

Kaune nuo šio penktadienio oficialiai pradedamas šildymo sezonas. Paskelbus šildymo sezono pradžią visuose pastatuose šildymas nebus įjungiamas staiga – pats procesas užtrunka kelias dienas.  Miesto mokyklose, vaikų darželiuose bei sveikatos priežiūros įstaigose šildymas įjungtas spalio 5 dieną.

„Nors dienomis oro temperatūra stebina, tačiau naktimis nukrenta vos iki kelių laipsnių šilumos. Sprendimas priimtas atsižvelgiant į pastarųjų trijų parų vidutinę oro temperatūrą. Šildytis ar ne – kiekvieno daugiabučio reikalas. Žmonės turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įsijungti šildymą“, – teigė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Ar jau įjungti šildymą, daugiabučių namų gyventojai turi nuspręsti gyvenamojo namo bendrasavininkų susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Iki šildymo sezono pradžios visi pastatų šilumos įrenginiai turi būti tinkamai parengti. Už šilumos punktų parengimą bei už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą pastatų viduje atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Praėjusiais metais Kaune šildymo sezonas prasidėjo spalio 4 dieną.

Portalas jau rašė, kad Kauno rajonas ir Kauno mokyklos, vaikų darželiai bei sveikatos priežiūros įstaigos pradėtos šildyti jau spalio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ana

Ana portretas
Na kas dar skundžiasi, kad pradėtas šildymo sezonas :D o gal dar vis per šiltas sekmadienio rytas ?

kai dauguma namo gyventoju sprendzia

kai dauguma namo gyventoju sprendzia portretas
kaip man gyventi tai tas pats kaip pries beveik trisdesimt metu stateme komunizma tai reiskia ir toliau statysim.

jei butu dauguma protingu

jei butu dauguma protingu portretas
tai negyventumeme tokioje lietuvoje kur klesti nebaudziamumas o dabar su tokia namo gyventoju dauguma man tai tikrai nepakeliui.
VISI KOMENTARAI 52

Galerijos

Daugiau straipsnių