Kaune užfiksuotas legioneliozės atvejis

Kaune gegužės mėnesį buvo užfiksuotas legioneliozės atvejis.

Kauno klinikinės ligoninės atstovas sako, kad pacientui buvo suteikta visa reikalinga medicinos pagalba, bet sirgusio vyro žmona mano, kad gydytojai diagnozę nustatė labai pavėluotai.

„Pacientui buvo diagnozuota legioneliozė ir suteikta visa reikalinga medicininė pagalba“, – BNS penktadienį sakė Kauno klinikinės ligoninės atstovas Saulius Tvirbutas.

Pasak jo, ligoninė apie šį atvejį informavo visas atsakingas institucijas.

Jo teigimu, gydytojai infektologai hospitalizavus ligonį iškart įtarė, kad jį užklupo būtent ši liga ir imtas taikytas būtent jai skirtas gydymas.

Sirgusio vyro žmona Laura sakė, kad jos vyras pirmuosius simptomus pajuto gegužės 10 dieną, bet medikai iš pradžių išleido gydytis namo.

Laikantis aukštai temperatūrai, vyras po kelių dienų buvo paguldytas į ligoninę, kur jam diagnozuotas plaučių uždegimas.

„Šeštadienį su 40 laipsnių temperatūra mus paguldė į ligoninę, diagnozavo plaučių uždegimą. Kitą dieną jam prireikė deguonies, pirmadienį - kaukės. Viskas labai sparčiai blogėjo. Antradienį jį ištiko kvėpavimo priepuoliai“, - BNS sakė Laura, nenorėjusi, kad būtų viešinama jos pavardė.

Pasak moters, į reanimaciją vyras buvo paguldytas tik po draugų skambučių pažįstamiems medikams.

„Jeigu ne draugai, jeigu ne pažįstami, tai greičiausiai pusdienis ar diena jį būtų ištikęs šokas ir jis būtų miręs“, - kalbėjo moteris.

Jos teigimu, tik vyrui gulint reanimacijoje buvo nustatyta legioneliozė ir paskirtas tinkamas gydymas. Jis reanimacijoje praleido savaitę.

Lauros teigimu, Kauno visuomenės sveikatos centras 1960-ųjų statybos name nustatė legioneliozę, bet gyventojai apie tai nebuvo viešai informuoti - ji sakė pati papasakojusi kaimynams apie užkratą.

S.Tvirbuto teigimu, medikus nustebino šie komentarai, nes pacientas ir jo artimieji buvo atvykę į ligoninę bei padėkojo medikams už išgelbėtą gyvybę. Jo teigimu, vyro perkėlimą į reanimacijos skyrių lėmė paūmėjusios paciento indikacijos, o ne kokios nors kitos priežastys.

„Taip pat norime paneigti, kad pacientui nebuvo siūlyta ištirti plaučius rentgeno aparatu. Pacientas pats to atsisakė ir norėjo vykti namo, kai sužinojo, kad tyrimų rezultatai negaunami iškart po procedūros ir tenka palaukti porą valandų. Tuo metu jo indikacijos nebuvo tokios, kad jį reikėtų skubiai hospitalizuoti, todėl pasiūlyta toliau stebėti sveikatos būklę ir, jei ji pablogės, skubiai atvykti vėl“, - teigė S.Tvirrbutas.

Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS teigė nieko apie šį atvejį negirdėjęs. Jo teigimu, apie legioneliozę ir jos prevenciją su karšto vandens tiekėjais savivaldybė tarėsi po mirtimi pasibaigusių atvejų Vilniuje. Savivaldybės administracijos vadovas sakė gavęs patvirtinimą, kad Kaune karštas vanduo tiekiamas laikantis reikalavimų.

Vilniuje dėl legioneliozės atvejų du mėnesius buvo įvesta ekstremali situacija. Iš viso sostinėje mirė trys asmenys, sirgę legionelioze.


Šiame straipsnyje: kaunaslegioneliozėlegionelės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Jei informavo visas institucijas gegužės mėnesį , o straipsnis pasirodė tik dabar, reiškia valstybinės institucijos slėpė informacija nuo piliečių norėdamos jiems pakenkti

Jums tai gal galėtumėt...

Jums tai gal galėtumėt... portretas
tas jaunas vyrukas gyvena Raudondvario pl.daugiabutyje. Beje kiuose straipsniuose rašoma,kad ne iš karto pavyko ligą deagnozuoti,net namo iš ligoninės išleistas. Tik susisiekus su kažkokiu PAŽYSTAMU,nu kaip visada,žmogus su 40 temperatūros paguldytas į ligoninę komos būsenoje,kur reanimacijoje išgulėjo savaitę,po to skyriuje. Be to ruošėsi savo vestuvėms. Visa laimė pasveiko ir jos įvyko.

to APKALTA prieš 12 valandų

to APKALTA  prieš 12 valandų portretas
Durnas ir nesigydai. Paskubėk....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių