Kaune „valstiečiai“ savo kandidato nekelia – palaikys dabartinį merą

Kaune „valstiečiai“ savo kandidato nekelia ir palaikys dabartinį Kauno merą Visvaldą Matijošaitį.

Tuo tarpu realiausias Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas į Vilniaus miesto merus būtų dabartinis ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

„Svarstomi kandidatai yra Tomas Tomilinas ir Virginijus Sinkevičius. Aš manau, mano asmenine nuomone, skyrius, taip jaučiu, pasirinks V. Sinkevičių“, – žurnalistams penktadienį sakė „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Vilniaus „valstiečiai“ savo kandidato į merus dar nepatvirtino. Taip pat nepatvirtintas kandidatas į Klaipėdos merus. Pasak R. Karbauskio, jis turėtų paaiškėti per savaitę.

LVŽS taip pat nusprendė, kad pirmajame Europos parlamento kandidatų penketuke nebus dabartinių Seimo narių – šį sprendimą dar tvirtins partijos suvažiavimas.

„Dėl Bronio Ropės lyderystės tam penketukui aš nekelčiau abejonės. Nėra šiandien patvirtintas sąrašas, eiliškumas, bet aš tikrai siūlysiu sąraše patvirtinti pirmu numeriu B. Ropę“, – sakė partijos lyderis.

LVŽS suvažiavimas vyks sausio 19 dieną, jo vieta kol kas nėra nuspręsta. Jame bus patvirtintas LVŽS kandidatas į prezidentus.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba Kaune penktadienį patvirtino dalį kandidatų į merus ir savivaldybių tarybų narius.

Liko nepatvirtinti kandidatai devyniose savivaldybėje, Kaune „valstiečiai“ savo kandidato nekelia ir palaikys dabartinį Kauno merą V. Matijošaitį.

Spalį Valstiečių ir žaliųjų sąjungos taryba jau yra patvirtinusi 25 kandidatus į merus. Lietuvoje yra 60 savivaldybių.

Savivaldos rinkimai Lietuvoje vyks kitų metų kovą, prezidento – gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vika

Vika portretas
Tik Matijosaitis! Kaunas, o ir bendrai kiti Lietuvos miestai, tokio mero neturejo ir netures. Tik gerb.Matijosaiciui mes dekingi,kad Kaunas keliasi is griuvesiu ir darosi panasus i didmiesti,kaip ir turi buti. Busim dekingi, jeigu gerb. Matijosaitis ir toliau vadovaus miestui.

KKK

KKK portretas
Karabasas remia Kraba,kremlius remia Karabasa.Gieda pritariantis troliu choras.Ar prizvejos tiek runkeliu kiek reikia?

o man

o man portretas
niekad nepatiko konservuotas kusynskas
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių