Kauniečiai vėl yrėsi „Sielų upe“

Šešioliktus metus iš eilės Visų Šventųjų dieną, saulei nusileidus iki pat vėlaus vakaro kauniečiai yrėsi sielų upe – miestas skendo tūkstančių žvakių šviesose.

Akcijos sumanytojai ir įgyvendintojai Vilniaus universiteto Kauno fakulteto (VU KnF) studentų atstovybės nariai įsitikinę, kad žmonėms, lapkričio 1-ąją neturintiems galimybės aplankyti artimųjų kapų, miesto centre liūliuojanti žvakelių upė – neįkainojama proga prisiminti brangiausius, Anapilin iškeliavusius žmones, o tuo pačiu atitrūkti nuo kasdienės rutinos ir pasisemti ramybės.

Pirmaisiais metais „Sielų upė“ buvo visai maža. Laikui bėgant ji liejosi vis į didesnę, o šiemet pusšimtis VU KnF studentų atstovybės narių nuo Įgulos bažnyčios iki pat Rotušės aikštės išdėliojo 6 tūkst. žvakelių. 

Kauniečiai ir miesto svečiai nuo 17 iki 22 val. buvo kviečiami ne tik susilieti su sielų upe, bet ir uždegti žvakelę savo artimųjų ir pamirštų vėlių atminimui. 

„Svarbiausia šiluma ir paprastumas, todėl kaip ir kasmet prašome žmonių laikytis rimties, netriukšmauti ir nespardyti žvakučių. Jei norite, atsineškite ir savo“, – akcijos dalyvių geranoriškumo vylėsi studentai.

Beje, tądien, 18 val. Kauno Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje buvo laikomos Šv. Mišios Šv. Mišių metu giedos VU KnF choras „Veni Gaudere“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusiminusi

Nusiminusi portretas
Nesuprantu šios akcijos prasmingumo,nebent prekybininkams daugiau pelno.O del šiukšlių kalnų tai pasakysiu štai ką:žmones Lietuvoje gyvena ne vieną šimtmetį,bet kažkodel mūsų seneliai ir proseneliai mums tiek šiukšlių nepaliko,o mes stengiamės ,kad jų būtų kuo daugiau.ypač pastaruosius tris dešimtmečius.Ką vaikaičiai ir provaikaičiai apie tokius šiukšlintojus sakys.Nedarykim šiukšlių ten,kur tikrai jų galima išvengti.

...

... portretas
NUOSTABU... tik Senamiesty tai vaizdo nebuvo :(

kaunietis

kaunietis portretas
geriau uzdegtu zvakeles ant apleistu kapu kuriu yra begales. Aptvarkytu ir uzdegtu zvakeles. O cia ..... nieko gero
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių