Kauno teisme – pirmasis Lietuvoje tokio pobūdžio advokatų kambarys

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme iškilmingai atidarytas naujas, tokio pobūdžio pirmasis Lietuvoje, advokatų kambarys, kuriame advokatai turės kokybiškas darbo sąlygas.

Advokatų kambario atidaryme dalyvavo Kauno apygardos teismo pirmininkas Nerijus Meilutis, Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė, Advokatų garbės teismo pirmininkas Jonas Kairevičius, kiti advokatų bendruomenės nariai, teigiama Kauno apygardos teismo pranešime spaudai.

Perkirpę simbolinę juostą, Kauno apygardos teismo pirmininkas N. Meilutis ir Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. I. Vėgėlė pasidžiaugė, kad bendradarbiaujant pasiektas puikus rezultatas – nuo šiol advokatai Kauno apygardos teisme galės dirbti patogiomis ir moderniomis sąlygomis.

Simbolinį kambario raktą Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. I. Vėgėlė perdavė Advokatų garbės teismo pirmininkui J. Kairevičiui, kuris, padėkojęs visų advokatų vardu, pabrėžė, kad šio kambario atidarymas svarbus ne tik advokatų, bet ir visų žmonių gerovei, nes geromis sąlygomis dirbantis advokatas neabejotinai dar geriau atstovaus savo klientui.

Naujasis advokatų kambarys Kauno apygardos teisme įrengtas Lietuvos advokatūros iniciatyva ir lėšomis. Šia iniciatyva siekiama, kad teisme, o ateityje – ir visuose teismuose, advokatai ir advokatų padėjėjai turėtų specialiai tik jiems skirtą kambarį, kuriame turėtų kokybiškas darbo sąlygas ruošiantis bylų nagrinėjimui teisme, galėtų pasinaudoti kompiuteriu ir prieiga prie interneto, ramiai peržvelgti dokumentus ir pasiruošti bylai, pabendrauti su atstovaujamais asmenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teisingai .....

teisingai ..... portretas
prie kiekvieno lietuvisko teismo turi but toki aadvokatu kambariai,,,su visais patogumais,,,, taip bus zymiai geriau priimt kysius ,juos ramiausiai perskaiciiuot ,padalint kam -kiek, ne taip kaip anksciau teismo sikinyke, ,po laiptais ar koridoriuj is po Skvernelio.....

Laima

Laima portretas
Tai reiskia dar labiau pabrangs advokatu pasaugos ???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių