Kauniečiai raginami tapti neatlygintinais kraujo donorais

Kauno apskrities pareigūnai kartu su Kauno klinikų Kraujo centro darbuotojais pakvietė miestiečius paminėti Gedulo ir vilties bei Pasaulinę kraujo donorų dienas Kaune, Laisvės alėjoje, ir ragino tapti neatlygintinais kraujo donorais.

„Kaip žinome, šiandien yra Pasaulinė kraujo donorų diena ir šia proga kartu su Kauno apskrities pareigūnais inicijavome akciją šiai dienai paminėti. Mūsų svarbiausias siekis – pastovus kraujo donorų skaičius. Šiuo metu tai didžiausia mūsų problema, nes įvykus kokiai nors nelaimei kraujo dažnai pritrūksta“, - teigė akcijos organizatorė Kristina.

Akcijos metu kiekvienas galėjo neatlygintinai paaukoti kraujo taip pagelbėdami tiems, kuriems tikrai to reikia. Renginyje kraujo paaukojusi Monika teigė, jog kraują davė jau trečią kartą: „Manau reikia padėti žmonėms, nežinia kada ir pačiam to prireiks. Kraujo donorų turėtų atsirasti daugiau, nes girdėjau, kad Kauno klinikoms labai trūksta kraujo ir tai puiki akcija, skatinanti šią donorystę“, - kalbėjo ji.

Akcijos dalyvius džiugino kinologo pasirodymas su keturkoju pareigūnu, o vaikai galėjo užduoti jiems rūpimus klausimus apie tarnybinius šunis. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės antrosios kuopos Kinologų grupės specialistas Ramūnas Antanaitis teigė, kad išdresuoti tarnybinį šunį trunka nuo 1,5 iki 2 metų. „Ne visi šunys yra tinkami tarnybai. Prieš tai jie yra testuojami, ar nebijo slidžių dangų, aukščio, tamsos, ar turi atkaklumo ir medžioklės instinktus. Taip pat svarbu, kad šunys būtų sveiki ir stiprūs“, - pasakojo R. Antanaitis.

Visi norintys turėjo galimybę pamatyti tarnybinį policijos transportą bei įrangą, o mažiausius dalyvius policija kvietė atsisėsti ant motociklo bei pasidaryti smagią nuotrauką. Taip pat šia akcija buvo norima atkreipti visuomenės dėmesį į skaudžias nelaimes kelyje bei pamatyti vaizdinę medžiagą iš įvykių vietų. „Mes norėtume, kad skaudžių nelaimių keliuose būtų kuo mažiau. Lyginat su praeitais metais, nelaimingų atsitikimų keliuose rodiklis tikrai nėra geras“, - teigė Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

„Šia akcija mes norime ne tik atkreipti visuomenės dėmesį į skaudžias nelaimes keliuose, bet norime parodyti ir tai, kad policijos pareigūnai nėra baisūs, kaip daugelis galvoja. Mes esame draugai. Taip pat norime pakviesti žmones būti pilietiškais ir nelikti abejingiems kraujo donorystei. Tai nėra pirma panašaus pobūdžio mūsų akcija. Čia nėra nė vieno pareigūno, kuriam buvo liepta čia atvykti, visi dalyvaujame savo noru ir visi esame pasiruošę padėti“, - kalbėjo Š. Dzimidaitė.

„Ši akcija yra sveikintina idėja. Tai ne vienkartinė, o tęstinė mūsų akcija. Policijos pareigūnams nėra svetimas jausmas padėti žmonėms. Mes norime prisidėti prie visų kraujo donorų, parodydami, kad mes nesame kitokie, mes esame tokie patys žmonės kaip ir visi, bei esame pasiryžę padėti visiems. Asmeniškai kraują aukoju jau septintą kartą. Pačios idėjos užuomazga prasidėjo, kai susirgo viena mūsų pareigūnė ir jai skubiai reikėjo kraujo perpylimo, o tada buvo kraujo trūkumas. Nuo to laiko pradėjome organizuotai važiuot aukoti kraujo ir taip prasidėjo mūsų bendradarbiavimas su Kraujo centru. Mes turime tokią tradiciją, du kartus per metus, prieš birželio 1 dieną ir prieš didžiąsias šventes apsilankyti Kraujo centre ir duoti kraujo tam, kad pagelbėtume kitiems žmonėms“, - pasakojo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Patrulių rinktinės vadas Gintaras Petrulis.

Žmonės kviečiami geranoriškai paaukoti kraujo ir ketvirtadienį nuo 11 iki 16 valandos Laisvės alėjoje, šalia „Miesto sodo“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kad ir taip siurbia musu krauja.Tai dar ir privalomai laisvanoriskai turim duoti?

tadas

tadas portretas
kad daugintusi raudonieji kraujo kuneliai reikia gerai maitintis - mesa, burokeliai, vaisiai, naturalios sultys, lasiniai, duona, zuvis. nu blynas, ne viena parduotuve man neduoda uz dyka.

Pilietis

Pilietis portretas
Kauniečiai duos nemokamai kraują,po to už tą kraują pasiims pinigus .Kas ,manau aiškinti nereikia.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių