Kauniečius apėmė žaliai baltas virusas - lydėjo ir šūksniai, ir ašaros

Žaliai balti Kauno „Žalgirio“ aistruoliai užgulė didžiuosius ekranus. Eurolygos pusfinalyje kauniečiai su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Nors auksinė svajonė šį kartą nuplaukė, sirgaliai negailėjo emocijų.

Pilnas centras

Prasidėjusios Kauno Hanzos dienos į miesto centrą išviliojo gausų būrį kauniečių, tačiau Kauno šventę teko pakoreguoti dėl Kauno „Žalgirio“ ir Stambulo „Fenerbahce“ Eurolygos pusfinalio varžybų. Žaliai ir baltai pasidabinę kauniečiai užėmė geriausias vietas prie miesto centre įrengtų ekranų.

Istorinės žalgiriečių varžybos penktadienio vakarą buvo transliuojamos ne tik „Žalgirio“ arenoje, bet taip pat ir Kauno Rotušės aikštėje, Kauno pilies papėdėje bei Istorinės Lietuvos Prezidentūros kiemelyje. Prie didelių ekranų susirinkę kauniečiai tikino, kad „Žalgirio“ pergalė būtų didžiausia dovana Kauno gimtadienio proga.

„Tik pergalės, nieko daugiau nesitikime. Norim gražaus žaidimo“, – dar prieš rungtynes garsiai išrėkė „Žalgirio“ aistruolis Linas.

Lydėjo net ašaros

Emocijos liejosi nuo pat pirmųjų rungtynių minučių. Krepšinio virusu užsikrėtusių kauniečių veiduose matėsi ir laimės ašaros, kai mylima komanda pataiko taip reikiamus taškus, ir pykčio gaidos, kuomet teisėjai skyrė žalgiriečiams baudų.

„Įtampa jaučiasi, bet Šaras rūbinėje įkvėps komandą ir ši tikrai atsities“, – po dviejų kėlinių sakė Rotušės aikštėje varžybas stebėjęs Gintaras.

Kitus du kėlinius "Žalgiriui" taip pat nesisekė išsiveržti į priekį, tačiau Kauno pilies papėdėje įsitaisę sirgaliai komanda tikėjo iki paskutinės akimirkos. Nuaidėjus paskutiniam teisėjo švilpukui ir pranešus, kad "Žalgiris pralošė rezultatu 67:76, kai kurie aistruoliai nesuvaldė ašarų, tačiau vylėsi, kad žalgiriečiai į Kauną parveš bronzos medalius.

"Gaila, kad pritrūko iki finalo, tačiau neprarandame vilties pirmadienį krepšininkus sutikti su apdovanojimu", – po įtemptų varžybų sakė Julijus.

Išskirtinė vakarienė

Ištikimiausi krepšinio aistruoliai kiekvieną taiklų „Žalgirio“ šūvį į varžovų krepšį pažymėjo ne tik skanduotėmis, plojimais, bet ir neeiliniais užkandžiais. Pirmą kartą viešbutis „Daugirdas“ surengė vakarienę „Žala-balta“, kuri pagyvino tiesioginės transliacijos stebėjimą. Ant žaliai-baltai dekoruotų stalų ištikimiausių sirgalių laukė iš lašišos padaryti krepšinio kamuoliukai, buvo galima paragauti ir krepšinio aikštelės. Desertai taip pat viliojo žalgirietiškomis spalvomis, tad sirgaliai tikino, kad virtuvės meistrai tikrai varžybų stebėjimą perkėlė į kitą lygį.

„Mėgstame savo mylimą Kauną. Ši vakarienė sutelkė kauniečius, kurie tikrai myli savo komandą „Žalgirį“ ir mes atiduodam visas jėgas, o kartu ir pabendraujame, nes čia susirinko visas kolektyvas.  Sirgsim už komandą tol, kol užkimsim, o vakarienė tapo tik priedas prie varžybų“, – kalbėjo kaunietis Raimundas.

„Tai du viename – ir varžybos, ir vakarienė. Tikimės pergalės, o dėl vakarienės, tikimės, kad virtuvės šefas kuo nors nustebins. Čia toks kitoks varžybų stebėjimas“, – antrino kitas vakarienės „Žalia-balta“ dalyvis Edvardas.

Žaliai baltas miestas

Kadangi į Kauno dienas įsiterpė ir „Žalgirio“ varžybos, visas miestas nusidažė mylimos komandos spalvomis. Po "Žalgirio" pergalės ketvirtfinalyje operatyviai buvo pakeista Kauno gimtadienio stilistika. "Miestas dažosi žaliomis ir baltomis spalvomis. Pavyzdžiui, Vilniaus gatvės balkonai puošiami žaliu ir baltu dekoru", – kalbėjo Kauno Hanzos dienas rengiančios bendrovės "Medusa Concert" vadovas Remigijus Knabikas.

Dar labiau prie žaliai baltos šventės prisidėjo ir varžybas stebėję kauniečiai. Jie visą senamiestį užtvindė žalgirietiška atributika. Į didelį ekraną akis įsmeigęs krepšinio aistruolis Algis tikino, kad specialiai pasidabino žmonos dovanotu žaliai baltu šaliku, o dukrai uždėjo „Žalgirio“ marškinėlius „Smagu pasipuošti, tada labiau šventė jaučiasi“, – patikino krepšinio žiūrovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

guoga

guoga portretas
na daba paverkit durneley kas kiek šaibu prap/sot lažybose:)

pypenas

pypenas portretas
Ašaros byrėjo matyt pas tuos,kurie rungtynių metu liutras per daug pripylė.....??????????

Anonimas

Anonimas portretas
Raudoti nereikia, visi prieš tris savaites kalbėjo, kad komanda pasiekė daugiau, nei iš jos buvo tikėtasi. Džiaugtis reikia, kad Žalgiris įgaus patirties ir kitą sezoną galbūt sugebės turnyre pasiekti dar daugiau.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių