Kauniečius nustebino karių pirkinys: vežimėlyje – ne viena dėžė alaus?

  • Teksto dydis:

Į portalo kauno.diena.lt redakciją parašę kauniečiai stebėjosi tuo, ką pamatė viename Kauno prekybos centrų. Kauniečiai užfiksavo, kaip, jų žodžiais kalbant, kariai perka didelį kiekį alaus.

Savanorių prospekte įsikūrusiame populiariame prekybos centre dažnai apsiperkantys kauniečiai pastebėjo Lietuvoje dislokuotus karius. Miestiečiams už akių užkliuvo karių pirkinys. Prekių vežimėlyje kariai buvo prisidėję daug alaus dėžių. Skaitytojai suabejojo, ar prisikrovę pilną vežimėlį alaus kariai daro garbę savo šaliai.

„Neblogas pirkinys, pilną alaus prisikrovė. Matyt, gera šventė nusimato“, – komentavo vienas vyras.

Nuotraukose matyti, kad nemažą kiekį alaus parduotuvėje pirko ne Lietuvos, o Vokietijos karys, nes ant jo uniformos matosi Vokietijos vėliava. Galima manyti, kad užfiksuotas karys šiuo metu, kartu su kitais NATO sąjungininkais, atlieka tarnybą mūsų šalyje.

Į redakciją parašęs kaunietis negalėjo pasakyti, ar alus, kurį pirmadienį šiek tiek po pietų pirko karys, buvo alkoholinis, ar neturintis laipsnių. Tačiau jam vis tiek kėlė nuostabą, juolab, kad alus perkamas ne prieš savaitgalį, kuomet paprastai suintensyvėja alkoholio prekyba, o savaitės pradžioje.

"Užsienio valstybių kariai, atvykę į Lietuvos Respubliką dalyvauti tarptautinėse pratybose ar kituose karinio bendradarbiavimo renginiuose alkoholinius gėrimus įsigyja ir juos vartoja vadovaudamiesi Lietuvos Respublikos įstatymais ir siunčiančiųjų šalių nustatytomis taisyklėmis. Lietuvos Respublikos alkoholio kontrolės įstatymo nustatytos mažmeninės prekybos alkoholiu taisyklės nedraudžia uniformuotiems asmenims įsigyti alkoholinių gėrimų, Vokietija taip pat netaiko tokio apribojimo savo kariams", – portalui kauno.diena.lt komentavo Lietuvos kariuomenės Strateginės komunikacijos departamento atstovai.


Šiame straipsnyje: kariaiNATO kariaialusalkoholiniai gėrimaiperka alųskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel

Kodel portretas
kauniecius , gal viena kaunieti, kuris nufotografavo. Uz visus kauniecius jums nieks nesuteike teises rasyt tokiu straipsniu. As nevartoju alkoholio, bet nieko keisto cia nematau, kad kareivis karsta diena nupirko sau ir savo draugams alaus.

H

H portretas
Reiktu - Verigana nustebino ir t.t.

koks rūpestingas tas komentatorius

koks rūpestingas tas komentatorius portretas
vardu pilietė, kaunietė, Kaunas.....matyt alaus norisi.
VISI KOMENTARAI 94

Galerijos

Daugiau straipsnių