Kaunietė: kodėl Ūkininkų turgelyje viskas taip brangu?

Šeštadieniais Čečėnijos aikštėje uogomis, vaisiais, daržovėmis, gėlėmis, medumi, mėsos gaminiais prekiauja ūkininkai. Jie į Ūkininkų turgelį suvažiuoja ne tik iš Kauno, bet ir iš aplinkinių rajonų. Obuoliais, kriaušėmis, sultimis prekiauti jau ne pirmus metus atvyksta žmonės net iš Anykščių rajono, Ažuožerių kaimo.

Lietuviškų gėrybių kokybė gera, tačiau kainos stipriai „kandžiojasi“.  Portalui kauno.diena.lt parašiusi skaitytoja Aldona piktinasi, kad kainos šiame turgelyje kur kas didesnės nei kai kurių kitų Kauno turgaviečių. „Vaisiai ir daržovės pigiau kainuoja ir prekybos centruose. Nesuprantu, kodėl čia viskas taip brangu. Galėtų ūkininkai susimažinti  apetitą ir savo produkciją pardavinėti labiau adekvačiomis kainomis“, - teigė moteris.

Vis dėlto ne visiems pirkėjams užkliūna didelės Čečėnijos aikštėje veikiančio turgaus kainos. „Suprantu, kad čia brangiau, bet  daržovės lietuviškos ir skanios. Ir turgelis man prie pat namų“, - savo apsisprendimą pirkti iš ūkininkų argumentavo bulves ir pomidorus į krepšį krovęs vyras.

Kilogramas bulvių Ūkininkų turgelyje šeštadienį kainavo nuo 0,25 euro. Vidutiniškai bulvės buvo pardavinėjamos po 0,35 euro. Tai gerokai brangiau nei akcijas paskelbusiuose prekybos centruose. Rugsėjo viduryje prekybos centre „Iki“  lietuviškų bulvių kilogramas kainavo tik 0,15 euro. Šiuo metu „Lidl“ parduotuvėse bulvės kainuoja 0,14 euro, o „Čia“  - tik 0,10 euro.

Už kilogramą kopūstų Ūkininkų turgelyje šiandien prašė 0,40 euro, morkų ir svogūnų  – 0,50, pomidorų 1,20 -1,80, agurkų – 1,40 euro. Pigiausi, apdaužyti obuoliai kainavo 0,40 euro, gražūs – nuo 0,60 iki 1 euro. Už kriaušes reikėjo mokėti nuo 1 euro iki 1,70.

Sartų gatvėje esančiame „Dainavos turguje“ šiandien kainos gerokai skyrėsi nuo Ūkininkų turgelio kainų. Pigumu garsėjančioje turgavietėje pigiausios bulvės kainavo nuo 0,15 eurų, o vidutinė jų kaina – 0,20 euro.

Kopūstų kilogramas kainavo tik 0,20,  burokų – 0,22, morkų – 0,30 euro. Geri  pomidorai kainavo  nuo 0,45 euro.  Prastesnės išvaizdos agurkų  kaina – 0,75, geresnės – 1 euras.  Už gražių obuolių kilogramą reikėjo mokėti 0,55 euro. 

„Dainavos turguje“ pabrango žaliosios vynuogės. Savaitės pradžioje jų kaina buvo sumažėjusi iki 0,85 euro už kilogramą, o šiandien jau reikėjo mokėti 1,15 euro.


Šiame straipsnyje: ūkininkų turgusDainavos turgavietėdaržovių kainosvaisiaidaržovėsskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
tie vadinami "ukininkai' yra blefas!!..tai prekiautojai nuperkantys Urmo bazeje nakti u r m uuuuu,,,ir prekes nera ju augintos!! pakelia kainas priduodami darzovems ir vaisiams zmonishkesni vaizda,,ir pardavineja Lenkijos prekias ,lyg UKININKU..tik netingekite,nesnauskite ir --pirmyn I baze paryciais

Kauniete

Kauniete portretas
Pigiausios visos prekes Kovo 11-osios gt turgelyje. Siokiom dienom turgus mazesnis, bet setadieniais didelis. Tikrai pigiau negu bet kur.

Anonimas

Anonimas portretas
neaisku is kur tie ukininkai viska ima jei kasdien turguje sedi.is bazes turbut.kada jie augina
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių