Kaunietis: laukiam nesulaukiam Draugystės parko rekonstrukcijos pabaigos

Dainavos mikrorajone esančio Draugystės parko rekonstrukciją planuota baigti rugpjūčio pabaigoje, tačiau parke vis dar pluša darbininkai.  Netoliese gyvenantys kauniečiai laukia nesulaukia darbų pabaigos.

„Draugystės parko rekonstrukcija turėjo būti baigta prieš tris mėnesius – rugpjūčio 24 dieną. Tačiau dar liko nemažai darbų. Beveik kiekvieną dieną vaikštinėju po parką ir matau, kas jame vyksta. Smagu, kad jau daug kas padaryta, tačiau darbai vyksta labai lėtai, naujai patiesti takai nešvarūs, nes darbininkai dar pluša“, - portalui kauno.diena.lt pasakojo V.Krėvės prospekte gyvenantis kaunietis.

Pasak vyro, pasivaikščiojęs parke jis visada grįžta namo dulkėtais batais. „Su draugais, kurie taip pat čia dažnai lankosi, laukiam nesulaukiam rekonstrukcijos pabaigos“, - sakė kaunietis.

Draugystės parko rekonstrukcijos darbai, kuriuos atlieka bendrovė „Avona“, pradėti 2017 metų rugpjūčio pabaigoje. Sutvarkyti parką planuota per metus, tačiau darbai gerokai užsitęsė.

1973 metais įkurtą parką atnaujinti būtinai reikėjo, nes jis atrodė labai apleistas.

Pabaigus Draugystės parko rekonstrukciją, kauniečius džiugins  treniruokliai, paplūdimio tinklinio, krepšinio, parkūro  aikštelės,  galima bus žaisti stalo tenisą, petankę,  bus bėgimo-ėjimo trasa, dviračių takai. Riedutininkams ir riedlentininkams jau  įrengta ekstremalaus sporto aikštelė. Įvairių žaidimų aikštelių atsiras ir vaikams.

Sutvarkius 15 ha parką, senjorai galės žaisti lauko šachmatais. Šiame parke tarp vyresnio amžiaus vyrų žaisti šaškėmis ir šachmatais – labai populiarus užsiėmimas. Šiandien po pietų prie tarp medžių stovinčio nedidelio staliuko su suoliukais buvo susispietę 11 vyrų, žaidžiančių šachmatais.

Po  parką vaikštinėjo nemažai vyresnio amžiaus žmonių, kurie  aptarinėjo parke vykstančius pokyčius.

„Parašykite, kad labai laukiame darbų pabaigos, o pavasarį – žadėto fontano“, - sakė dvi užkalbintos  moterys. 

Šiame parke buvęs fontanas uždarytas prieš kelis dešimtmečius.  Žadama, kad naujasis fontanas bus kur kas didesnis už ankstesnį.

Pagalvota ir apie žmones, turinčius šunis – parke darbininkai įrengs šunų vedžiojimo aikštelę.

Kauniečiai galės džiaugtis atnaujinta apšvietimo sistema – teritoriją apšvies 100 naujų šviestuvų.


Šiame straipsnyje: Draugystės parkasDraugystės parko rekonstrukcijaskaitytojo naujienakauniečiaiAvonarekonstrukcijos darbai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi,

Taigi,  portretas
jau pernai vasarą skelbė, kad Kauno parkų rekonstrukcijos darbai baigti. O kas nori Kupčinsko mitingų, tai juk jau pakankamai jų buvo. O vadas, apsirengęs, tautiniais drabužiais, pastovėdavo tuose mitinguose ir tuo jo darbai būdavo baigti.

zx

zx portretas
Tai ką ir sakau - kaip ir visas miestas: sugriautas ir suniokotas. Visur kur matai - griuvėsiai ir išpjauti medžiai. Sako tvarko - tai ką jie tvarko, kad net Laisvės Alėją išgriovė ir nieko nedaro. Tik vagia ir kainas kelia. Prie Kupčinsko nors tvarka buvo, bet dabar be mitingų matau niekas nevyks.

petras

petras portretas
jau seniai paskelbtas sis straipsnis, taciau tas stendas dar ligi siol dar kabo. valdzio klerkams i vis tai-----nusispjaut .
VISI KOMENTARAI 51

Galerijos

Daugiau straipsnių