Kaunietis piktinasi: Kaunas tvarkosi, bet senamiestis pamirštas?

Vasarai įsibėgėjant kauniečiai ir miesto svečiai vis dažniau buriasi Kauno senamiestyje. Vienam portalo kauno.diena.lt skaitytojui pasivaikščiojimo metu pro akis nepraslydo senamiesčio grindinys, kuriam, pasak jo, reikėtų kapitalinio remonto.

„Ypač tragiškos būklės grindinys yra atkarpoje tarp A. Mapu ir M. Daukšos gatvių. Daugelyje vietų plytelės iškilusios ir pavojingos pėstiesiems. Kaunas tvarkosi, bet senamiestis pamirštas?“ – teigia pačioje miesto širdyje gyvenantis Sergejus.

Šioje atkarpoje yra nemažai kavinių, kurios nuolat lankomos ne tik kauniečių, miesto svečių, bet ir turistų iš užsienio. Pasak pašnekovo, būtent į senamiestyje įsikūrusias kavines nuolat važiuoja produktus pristatantys sunkvežimiai, o dėl jų grindinys ir galėjo tapti tokios būklės.

„Ne vieno kauniečio ar miesto svečio akį džiugina besikeičiantis miestas, tvarkomos gatvės bei atnaujinami parkai. Tačiau ypač daug turistų mačiusi Vilniaus gatvė tapo nemenku kliūčių ruožu pėstiesiems“, – apie vis gražėjantį miestą užsimena Sergejus, tačiau priduria, kad ne kartą teko matyti senamiestyje parkritusius žmones.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėju Aloyzu Pakalniškiu paaiškėjo, kad skundų dėl šios gatvės grindinio sulaukiama retai.

„Jei gauname kokį skundą, į jį reaguojame, nuvykstame į vietą, įvertiname situaciją ir sutvarkome problemą. Einamasis Vilniaus gatvės grindinio remontas buvo atliktas šių metų balandžio pradžioje“, – tvirtino vedėjas.

A. Pakalniškio teigimu, atliekant einamuosius grindinio remonto darbus buvo sutvarkyti iškilę akmenys bei sudėti trūkstami. Be to, apie tai, kad senamiestis neužmirštas, byloja pradėtas pasiruošimas Vilniaus gatvės kapitaliniam remontui.

„Jau pasirašėme sutartį dėl projektavimo darbų. Parengus projektą, skelbsime viešųjų pirkimų konkursą, kurį laimėjusi įmonė atliks darbus. Planuojame, kad darbai vyks kitais metais“, – dėstė tvarkymo skyriaus vedėjas.

„Kauno dienai“ pradėjus domėtis grindinio kokybe, jau kitą dieną imtasi tvarkymo darbų. Juos taip pat užfiksavo Vilniaus gatvėje poilsiavęs skaitytojas.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.


Šiame straipsnyje: kaunassenamiestisgrindinyskliūtysskaitytojo naujiena

NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
na, visada atsiranda žmonių, kuriems vis blogai ir blogai....

kaunietis

kaunietis portretas
Senamiescio naturalaus akmens grindinys yra praktiskai amzinas, tik reikia viena karta teisingai ji perkloti ant gero pagrindo. Jis del to ir banguojasi, panasiai jeigu nama ant smelio pastatyti. Panasus grindinys yra Maskvos Raudonojoje aiksteje. Ji taip pat ne karta remontavo, bet jis ir tankus islaiko.

as

as portretas
matant kokios kokybes laisves alejos rekonstrukcija,reikia tik dziaugtis kad prie senamiescio jie dar nagu nekisa
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių