Kaunietis: senamiestyje vairuotojams nusispjaut ant kelio ženklų

Kauniečiai skundžiasi, kad pagrindinėje senamiesčio vietoje vairuotojai nė kiek nepaiso sustatytų kelio ženklų, todėl pėstiesiems nuolat kyla pavojus pakliūti po ratais.

Į kauno.diena.lt redakciją kreipėsi senamiestyje gyvenantis Bartas. Jis atkreipė dėmesį į tai, jog Vilniaus ir M.Daukšos gatvių sankryžoje pėstieji nuolat rizikuoja savo sveikata. Iš šv. Gertrūdos gatvės į M.Daukšos gatvę automobiliais patekti gali tik gyventojai, tačiau ties susikirtimu su Vilniaus gatve motorinių transporto priemonių eismas iš viso draudžiamas. Važiuoti galima tik su dviračiu, bet automobilių vairuotojai taip pat kerta šią vietą. Dažnai ženklo nesilaikantys vairuotojai senamiestį pravažiuoja ir dideliu greičiu.

Eidamas mačiau, kaip viena dama baltu džipu taip movė per tą sankryžą, kad pagyvenusio amžiaus moteriškė vos spėjo pasitraukti iš po ratų.

„Pėdinant M.Daukšos gatve ir kertant Vilniaus gatvę kažkas labai nervingai mygo signalą man už nugaros, nes nespėjau laiku pasitraukti. Man kilo klausimas, kam reikalingas tas „Plytos“ („Eismas draudžiamas“ - red. past.) ženklas, leidžiantis tik dviračių eismą. Gyvenu senamiestyje ir matau, kad daugumai vairuotojų yra visiškai nusispjauti ant šio ženklo, o aršiausi yra taksistai, ralinėjantys ten tamsiuoju paros metu. Eidamas mačiau, kaip viena dama baltu džipu taip movė per tą sankryžą, kad pagyvenusio amžiaus moteriškė vos spėjo pasitraukti iš po ratų“, - laiške dėstė kaunietis.

Jis tikino, kad vairuotojai šioje senamiesčio dalyje nepaisyti kelio ženklų pradėjo po to, kai iš M.Daukšos gatvės išsikėlė policijos komisariatas. Bartas įsitikinęs, kad stovintys tarnybiniai policijos automobiliai priversdavo bent jau pristabdyti ir nelėkti kaip akis išdegus.

„Galvoju, ar mes laukiame, kol atsitiks eilinė tragedija ir kas nors partrenks kokį mažametį ar atsipalaidavusį jaunuolį, ramiai einantį Vilniaus gatve ir besiklausantį muzikos. Tada aidės visa žiniasklaida ir politikai grūmos pirštais bei „imsis priemonių“. O gal kas nors anksčiau ir griežčiau pažiūrės į šį ženklų nepaisymą? Juk atšilus orui ir padidėjus žmonių srautams gali ir neprasilenkti su tokiais vairuotojais“, - sakė į redakciją parašęs vyras.

Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras „Kauno dienai“ teigė, kad situacija yra žinoma, tačiau viliamasi, kad vairuotojai bus sąmoningi ir paisys sustatytų kelio ženklų. Vis dėlto, jei situacija nuolat kartojasi, bus imtasi ir kitokių saugumą užtikrinančių priemonių.

„Svarstysime galimybę šalia kelio ženklo įrengti greitį mažinantį kalnelį. Taip pat paprašysime kelių policijos aktyvesnės priežiūros šioje sankryžoje. Tiek pėsčiųjų, tiek vairuotojų norime paprašyti gerbti ir saugoti vieni kitus“, - sakė P.Keras.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininko V. Lukošiaus teigimu, nusiskundimų iš gyventojų dėl minėtoje vietoje daromų pažeidimų nebuvo gauta. Antradienį ryte į Vilniaus ir M.Daukšos gatves buvo nusiųstas neviešas Kelių policijos valdybos ekipažas, kuris per nepilnas dvi valandas surašė septynis protokolus už tai, kad vairuotojai nesilaikė kelio ženklų.

Artimiausiu metu pareigūnai toje vietoje vėl vykdys priemones. Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams, kurie neliko abejingi ir pranešė apie daromus pažeidimus, bei ragina ir toliau, pastebėjus pažeidimus, informuoti pareigūnus.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienaKauno senamiestisvairuotojaikelio ženklaieismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Barbora

Barbora portretas
N kartu Vilniaus gatves gyventojai kelia sia problema, tik kazkaip niekas nereguoja, ne ryte reikia tikrinti kaip kerta Vilniaus gatve, o vakare nes srautas buna istisinis , Dauksos gatveje vakarais ant saligatvio stovi masinos, o apie taisykliu laikymasi net kalbos nera.

jojo

jojo portretas
ko jūs norit iš tokio tipo, kaip keras? kompetencijos, darbinės veiklos darbo metu?...naivuoliai...,o dėl kelių policijos --tai jos mieste nėr. Uždaryt tą bardaką chemijos pr.išvaikyt nachlebnikus vadukus, lai eina dirbt. Kasdieną tenka maltis po miestą--visiška anarchija, o kur mentai? Atvažiavai prie sankryžos--jeigu dega raudonas--važiuok, jeigu žalias--stok, o kur mentai? Kodėl neparodo savo snukių Pramonės--Savanorių, Telekomo, Aklųjų sankryžose? , nes atvažiavus reikės dirbt, o šiaip--pagulėsim prie kokios nuošalios pėsčiūjų perėjos--ir bus kapeikėlė. eikit jūs nacher su tokiu darbu, liberastinio darbo spartuoliai.

raudoni

raudoni portretas
anksciau policija geriau dirbo vaziuodavo pamate pazeideja baudele israse ..o dabar vaziuoja mato bet nieko nedaro apsimeta akli o ypac prie zalgirio arenos per renginius
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių