Kauno apskrities pareigūnų dovanos moksleiviams – mažos, bet itin reikšmingos

  • Teksto dydis:

Mokslo metai prasidėjo – moksleiviai skubėdami į mokyklą, ar pasibaigus pamokoms į namus, jau nekantriai trypčioja prie pėsčiųjų perėjų.

Kauno apskrities policijos pareigūnai, besirūpindami mažųjų eismo dalyvių saugumu, visą šią savaitę jiems dalija mažas, bet itin svarbias dovanas – atšvaitus. Vien pirmadienį, minint mokslo ir žinių dieną, ugdymo įstaigose ir įvairiuose renginiuose padovanota beveik 10 tūkstančių šviesą atspindinčių elementų.

„Prasidėjus mokslo metams į mokyklas sugrįžta vaikai – jauniausieji eismo dalyviai. Atėjus rudeniui eismas ženkliai tampa intensyvesnis, matomumas vis blogėja, tad privalome užtikrinti, kad vaikai kelyje būtų matomi. Teisingai dėvimas atšvaitas gali padėti išvengti skaudžių nelaimių kelyje “, - teigia Kauno apskr. VPK viršininkas Darius Žukauskas.

Jau tradicija tapusios, šeštus metus iš eilės organizuojamos akcijos „Saugus pirmokas“ metu,  pareigūnai nešini dovanomis skubėjo į ugdymo įstaigas pas pirmokus ir ikimokyklinio ugdymo auklėtinius visoje Kauno apskrityje. Įvairiausius šviesą atspindinčius elementus gavo moksleiviai  ne tik Kauno mieste, bet ir Kėdainių, Jonavos, Kauno ir Kaišiadorių rajonuose. Prie šios akcijos prisijungė ir atšvaitus mažiesiems kartu dovanojo ne tik Kauno miesto ir Jonavos rajono savivaldybės, „Kesko Senukai“, „Savingė“, bet ir UAB „Rigveda“, UAB „Dorcas“, UAB „Oqema“.

Pareigūnai tikisi, kad šis elementas, turintis tapti privaloma aprangos detale kiekvienam, bus naudojamas mažųjų eismo dalyvių kartu su tėvų ir pedagogų pagalba bus naudojami tinkamai.

Dovanų bei pramogų mažiesiems netrūko ir prie Kauno pilies. Čia Kauno apskrities policijos pareigūnai dalyvavo šventėje, skirtoje moksleiviams „Sveikas, rugsėji“. Šventės metu vaikai galėjo ne tik pamatyti, patys palaikyti, ar pasimatuoti įvairius policijos pareigūnams skirtus darbo įrankius, pasimokyti saugaus eismo taisyklių.

Saugaus eismo žinias mažieji moksleiviai taip pat galėjo įtvirtinti kartu su Kauno apskrities Kelių policijos valdybos pareigūnais prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ įkurtoje Saugaus eismo mokyklėlėje.

„Džiugina, kuomet vaikai noriai mokosi Kelių eismo taisyklių bei jų laikosi – įsėdę į transporto priemonę, prisisega saugos diržus, dėvi atšvaitus ir supranta, kodėl tai yra reikalinga. Labai svarbu jaunuosius eismo dalyvius ugdyti nuo mažumės, taip jie informaciją įsisavina greičiau ir efektyviau“, – teigia Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

xx

xx portretas
Iskur toks dosnumas? Manau dar keleta darbuotoju atleido " sutaupe "viskam pinigu truksta. O cia prasau ....vaikam dovanas dalina !

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Sovietmečiu milicnykai moksleiviams dovanodavo tik bananus.Matjošaitis ir Skvernelis gali patvirtinti,kad nemeluoju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių