Kauno autobusų stoties vaistinėje japonai perka... prezervatyvus

  • Teksto dydis:

Autobusų stotyse įsikūrusių vaistinių darbuotojai susiduria su išskirtiniais iššūkiais: čia nuolat užsuka ne tik nuolatiniai pirkėjai, bet ir svečiai iš užsienio.

Skirtingos kalbos, Lietuvoje neprekiaujamų vaistų prašymai –  tik keli pavyzdžiai, kodėl darbas autobusų stotyje įdomus. Atnaujintoje Kauno autobusų stotyje įsikūrusios  vaistinės "Camelia" vedėja Kristina Gagienė pasakoja, kokių užklausų sulaukia iš miesto svečių.

"Žmonių čia apsilanko tikrai daug, o pirkėjai turi labai skirtingų poreikių. Sulaukiame labai daug turistų: rusų, britų, svečių iš kitų užsienio šalių. Pavyzdžiui, neseniai apsilankė vokietis turistas, kurį suprasti buvo sunku. Susikalbėjome tik paskutiniais žodžiais, kai jis pasakė vokiškai "ačiū", o aš atsakiau – "prašau", – pasakojo vaistininkė.

Dažnas vaistinės pirkėjas – ir į ligonines gydymosi procedūrų vykstantis pacientas. "Apsilanko daug klientų, kurie keliauja namo po įvairių operacijų, ypač akių. Grįždami namo dar užsuka įsigyti reikiamų vaistų gydymui. Pacientų ratas tikrai labai keičiasi, todėl negali žinoti, ko tau prireiks kitą dieną", – darbo įspūdžiais dalijosi vaistininkė.

Rusai labai mėgsta nusipirkti kosmetikos, britai labiausiai perka vaistus nuo skausmo. Labiausiai stebina turistai iš Japonijos, kurie pas mus daugiausia apsirūpina prezervatyvais.

Autobusų stotyje įsikūrusioje vaistinėje – labai daugiau pirkėjų ir iš užsienio.

"Užsieniečių pirkimo įpročiai labai įdomūs ir įvairūs. Rusai, ypač moterys, labai mėgsta nusipirkti kosmetikos, britai labiausiai perka vaistus nuo skausmo, ypač nuo galvos skausmo. Labiausiai stebina turistai iš Japonijos, kurie pas mus daugiausia gausiai apsirūpina prezervatyvais", – pacientų apsipirkimo įpročius vardijo vaistininkė.

Pasak K.Gagienės, esant neprognozuojamiems orams Lietuvoje, čia atvykusiems turistams neretai prireikia ir vaistų nuo peršalimo, slogos, kosulio.

Iš užsieniečių vaistininkė teigia sulaukianti ir užklausų dėl konkrečių vaistų, kurie Lietuvoje nėra žinomi: "Būna, kad telefone parodo specifinius vaistus. Tuomet bandai aiškintis, kam jie skirti, ieškoti analogo."

Šioje vaistinėje parduodama daugiau kompresinių pėdkelnių, kojinių, preparatų venoms, vaistų kraujui skystinti.

Į vaistinę užsukantiems klientams, nerimaujantiems, kad kelionėje juos gali užsupti, K.Gagienė patarė prieš kelionę neprisivalgyti, vartoti imbierinius preparatus, turėti su savimi vandens, maišelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GRAZIAI GRAZU

GRAZIAI GRAZU portretas
OJ KOKIA AKTUALI TEMA KAUNADIENIUI..DAR KAUNO VIESBUCIU SIUKSLIADESE PASIRAUSKIT, RASIT IRGI DAUG IDOMAUS...IR BUTINAIPARASYKIT...BARDZO IDOMU...LAUKIU

Ir ką?

Ir ką? portretas
kur nori, ten perka.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodel britai perka tabletes nuo galvos skausmo? Nes jiems turbut galva spaudzia nuo darbo. O kodel Japonai perka prezervatyvus? Nes jiems ana gala spaudzia. Taigi, isvada: kuo toliau I vakarus, tuo labiau smegenys uzspazmuotos, o kuo toliau I rytus, tuo labiau anas galas uzspaustas. Nieko naujo, tokia kulturine tendencija ir nuo bet kurios is ju geriau atsiriboti. Nes kai vienas ar kitas galas neveikia, tai sudas bet kuriuo atveju.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių