Atidaryta laikina Kauno autobusų stotis

Šeštadienį nuo ankstaus ryto ūžė “Akropolio” prieigos. Važinėjo autobusai, su krepšiais zujo žmonės, sklandė pasimetimo, pykčio, nežinios jausmai, bet kartu ir artėjančių pokyčių gūsis.

Šeštadienį nuo ankstaus ryto ūžė “Akropolio” prieigos. Važinėjo autobusai, su krepšiais zujo žmonės, sklandė pasimetimo, pykčio, nežinios jausmai, bet kartu ir artėjančių pokyčių gūsis.

Taip prasidėjo naujas Kauno autobusų stoties etapas – ištuštėjusi, be autobusų ir keleivių, stotis buvo aptverta tvora, už kurios ateinančius pusantrų metų vyks rekonstrukcijos darbai. Tuo metu laikina stotis savo darbą pradėjo prie “Akropolio”.

Nors pastaruoju metu informacijos apie pokyčius viešojoje erdvėje netrūko, šeštadienio rytą pirmieji keleiviai buvo pasitikti atsakingai. Nuo maždaug 6 val. ryto prie viešojo transporto stotelės, esančios šalia Kauno autobusų stoties, jų laukė nemokas mikroautobusas, vežantis iki laikinosios autobusų stoties.

Tiek senosios, tiek laikinosios stoties prieigose kauniečius ir miesto svečius pasitikinėjo ryškiomis liemenėmis vilkintys savanoriai, tikrai kantriai ir noriai suteikiantys visą informaciją bei išklausantys žmonių skundus.

Pirmasis žmogus, susidūręs su keleivių emocijomis, buvo “Kautros” vairuotojas Mindaugas, kuriam teko pasitikti žmones ir nugabenti juos į laikinąją stotį nemokamu mikroautobusu. 11 val. Ryto jis jau buvo ganėtinai nuvargęs, nes per penkias darbo valandas spėjo suvažinėti daugybę kilometrų. “Man jau galva sukasi”, - tarstelėjo vairuotojas, kas penkias minutes sukęs ratus pirmyn ir atgal.

“Žinoma, kalčiausias yra vairuotojas – jis ir autobusų stotį uždarė, ir visą kitą padarė”, - apie keleivių nuotaikas pasakojo Mindaugas, pripažinęs, kad nemokamas transportas iki laikinosios stoties juos vistik labai pradžiuginęs.

“Aišku, džiaugiasi, kad pėsčiomis nereikia eiti. Aš ir prie aikštelės privežu, priklausomai, kas kur važiuoja. Va, močiutė į Prienus važiavo, sako, nespėsiu. Aš autobusą užstačiau ir spėjo, viskas gerai baigėsi”, - pasakojo Mindaugas.

Mikroautobuse sėdintys žmonės neatrodė kuo nors nepatenkinti, džiaugėsi, kad juos nuveš iki vietos, o jau ten kaip nors susigaudys. Išlipant vairuotojas dar sudalino instukcijas, kur kuriam keleiviui ieškoti savo autobuso.

Ties įėjimo į “Akropolį”, prie “Info centro” su savanorio liemene stovėjo ir „Kautros“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas, dalinęs informaciją pasiklydusiems keleiviams. Anot jo, neigiamai nusiteikusių žmonių buvo tik vienas kitas, daugelis supranta, kad permainos reikalingos.

Pasak L.Skardžiuko, nemokamas mikroautobusas kursuos dar porą dienų, o po to spręs pagal situaciją. Taip pat ir su eismo reguliavimu. Nuo šiandien eismas yra draudžiamas dalyje Gedimino gatvės, Griunvaldo gatvėje paliktas vienpusis eismas.

“Žiūrėsime lanksčiai. Jei kils kokių nepatogumų, eismo tvarką keisime”, - sakė L.Skardžiukas.

Tarpmiestiniai autobusai stoja Gedimino g. atkarpoje tarp Griunvaldo ir Kaunakiemio g., priemiestiniai – Griunvaldo g., o tarptautiniai autobusai - prie Karmelitų bažnyčios esančioje stovėjimo aikštelėje. Autobusų bilietus įsigyti galima kasose pačiame “Akropolyje”, autobusuose jie neparduodami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

geras bairius

geras bairius portretas
Geriausia yra tai, kad del visko kaltas vairuotojas pachmielo nepadares ir kitu nepavaisines:)))

nuo gimimo kaunietė

 nuo gimimo kaunietė  portretas
ŽURNALSTAM 0 BALŲ ,KAD JIE SĖJA NEIGIAMAS EMOCIJAS NEI KAUNIEČIAI PANIURĘ ,NEI SUSIRAUKĘ ,NELINKSMI TIK JIE SKLEIDŽIA TOKIAS NUOTAIKAS .JŪS PATYS RODYKIT GERĄ NUOTAIKĄ IR SAULUTĖ BUS KAIP SAULUTĖ .KAD KAUNAS KEIČIASI TAI PUIKU .JAUČIASI NAUJA VALDŽIUKĖ ..GERAI KAD TŲ MERGELIŲ PRARETINO IŠ KABINETŲ IR DAR KARTĄ REIK PRAEIT SU ŠLUOTA DAR PER DAUG JŲ .KAUNIEČIAI SUSIVIENIKIME ,KAD NUSIKALTIMŲ BŪT MAŽIAU JAUNIME GERESNI ,MANDAGESNI BŪKIME ,TVARGNGESNI VIEŠOSE VIETOSE VIENINGESNI TAI TIKRAI KAUNAS BUS KAUNAS .VISI DARYKIME KAUNĄ PAVYZDINIU MIESTU ...MYLĖKIME VIENI KITUS VIVA KAUNIEČIAI

Ula

Ula portretas
Sėkmės dirbant Kaunui gerus darbus !
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių