„Kauno dienos“ dovana ištikimiems skaitytojams – išskirtinis leidinys

  • Teksto dydis:

„Kauno šimtmetis: nuo laikinosios iki kultūros sostinės“ – 100 puslapių leidinys, kuriame pristatome pastarojo 100 metų Kauno istoriją. Leidinyje aiškinsimės, kuo Vilniaus praradimas išėjo į naudą Kaunui, kaip purvinas carinės Rusijos provincijos miestas staiga tapo šiuolaikine sostine. Ieškosime naujų štrichų prezidento Antano Smetonos portretui.

Aiškinsimės, kas iš tiesų įvyko 1926 m. gruodžio 17-osios naktį. Kartu su istorikais ieškosime priežasčių, lėmusių tokį didelį holokausto mastą Lietuvoje.

Prisiminsime partizaninį judėjimą ir Kauno vaidmenį jo kontekste.

Gilinsimės į pasipriešinimo sovietiniam režimui formas partizaninėms kovoms pasibaigus.

Prisiminsime iš lietuviškųjų katakombų sklidusią šviesą – slapta spausdintą ir platintą katalikišką spaudą, Romo Kalantos auką.

Atgimimą ir nepriklausomybės atkūrimą aptarsime kartu su šio laikotarpio vizualiniu metraštininku, fotomenininku Romualdu Požerskiu. Šiandieniame Kaune ieškosime buvusio daugiakultūrio miesto atspindžių ir šiuolaikinių vertybių. Žvelgdami į ateitį, klausime, kodėl Kaunui reikėtų atsikratyti laikinosios sostinės etiketės ir kuo jis gali būti žavus ateinančioms kartoms.

Šis leidinys – tai dovana mūsų skaitytojams.

Leidinį gaus visi per prenumeratos akciją užsisakiusieji „Kauno dieną“ 2019-iesiems.

Prenumeratos akcija prasideda gegužės 14 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Elitė

Elitė portretas
Labai blogai parinktos temosAtrodo,kad Kaune per 100 metų nieko nebuvo_nei mokslininkų,nei garsių chirurgų nei aukštųjų mokyklų,o svarbu tik atvykėliai prieš 2metus.Gėda redaktorei.Dėmesio vertas tik fotografų darbas.

laukiam mero vestuviu

laukiam mero vestuviu portretas
ir vaikuciu kruvos-LABAI mylim mera
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių