Kauno garbės piliečių vardas – Norvaišoms ir L. Mažyliui

Kauno miesto savivaldybės taryba nusprendė Kauno miesto garbės piliečių vardą šiemet suteikti sportinių šokių šokėjams, treneriams Jūratei ir Česlovui Norvaišoms, o kitąmet – Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) profesoriui Liudui Mažyliui, Berlyne radusiam Vasario 16–osios nepriklausomybės aktą.

Norvaišos pagerbti už tai, kad buvo lietuviškosios sportinių šokių mokyklos kūrėjai ir puoselėtojai.

„Šokėjų pora atvedė Lietuvos sportinius šokius į pasaulinį lygį, išugdė daugybę šokėjų, tapusių Europos ir pasaulio čempionais“, – teigia savivaldybė.

Kauno miesto savivaldybės apdovanojimų tarybos pirmininkas Benjaminas Želvys sakė, kad L.Mažyliui apdovanojimą prasminga suteikti, kai Lietuva minės valstybės atkūrimo šimtmetį.

„Kadangi kitais metais bus Lietuvos nepriklausomybės šimtmetis, o akto radimas ir susijęs su šią švente, todėl prasminga jam garbės piliečio vardą suteikti ne šiemet, o 2018 metais, – kalbėjo jis. – Tuo pačiu turime dėti visas pastangas, kad šimtmečio proga šis dokumentas būtų eksponuojamas Kaune. Tai būtų du patys svarbiausias šimtmečio minėjimo akcentai.“

L.Mažylis bus pagerbtas ne, kaip įprasta, per Kauno miesto gimtadienį, bet būtent Vasario 16-tą dieną.

Abiem siūlymams pritarta bendru sutarimu, plojimais.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos archyve Lietuvos Nepriklausomybės akto originalą suradęs VDU profesorius dar šiemet bus apdovanotas ir garbingiausiu Kauno miesto savivaldybės teikiamu apdovanojimu – 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu. Tai numatyta liepos 6 d., per Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

Pagal specialybę gydytojai, Norvaišos 1962 metais pradėjo kartu lankyti šokių kursus, 1965 metais pirmąsyk tapo Lietuvos pramoginių šokių čempionais. J. ir Č. Norvaišios dalyvavo ir pasaulio bei Europos pramoginių šokių čempionatuose. Nuo 1974 metų šokėjų pora vadovavo „Sūkurio“ sportinių šokių klubui. Trys „Sūkurio“ poros laimėjo pasaulio čempionų titulus, keturis kartus iškovoti Europos čempionų titulai. Pora išugdė, meile šokiui užkrėtė daugybę jaunų šokėjų.

Garbės piliečio vardas šokių treneriams bus suteiktas iškilmingoje ceremonijoje rotušėje per Kauno Hanzos dienas gegužės mėnesį. 

Kauno miesto garbės piliečio vardas suteikiamas asmenims už aktyvų Kauno miesto vardo garsinimą Lietuvoje ir užsienyje savo darbais bei veikla meno, mokslo, kultūros, sporto, visuomeninėje ar kitose srityse, taip pat už svarų indėlį kuriant Kauno miesto gyventojų kultūrinę, ekonominę, socialinę ir dvasinę gerovę.


Šiame straipsnyje: NorvaišosLiudas Mažylis

NAUJAUSI KOMENTARAI

anonimas

anonimas portretas
kiek galima liaupsinti NORVAISUS AR NERA kitu zmoniu jie jau seniai visiems nusibodo ar nelaikas Juratei eiti i uztarnauta poilsi visur lenda i uzp......... matomai ir merui o nusipelnusiu yra ir be ju

/*/

/*/ portretas
to riestausis-auksabarzdis Tai pirmyn, dalyvauk rinkimuose ir būsi meru.

Vladas

Vladas portretas
Jau tie Norvaisos igriso iki kaulo,lyg tai kitu nusipelnusiu zmoniu nebutu.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių