Kauno gydymo įstaigose – daugybė pažeidimų

  • Teksto dydis:

Per dvejus pastaruosius metus patikrinus 794 Kauno ir 90 Kauno rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų, pažeidimai nustatyti maždaug kas penktoje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Kauno departamento Vidaus administravimo skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Mikalauskienė pranešė, kad pažeidimai nustatyti 16,8 proc. patikrintų Kauno miesto ir 22,2 proc. Kauno rajono asmens sveikatos priežiūros įstaigų.

Daugiausia pažeidimų rasta tikrinant gydytojų specialistų kabinetus ir odontologijos įstaigas. Pastarosiose 2016 m. pažeidimų skaičius išaugo dvigubai, palyginti su 2015 m.

Dažniausiai pasitaikantys pažeidimai, leidžiantys abejoti teikiamų paslaugų saugumu, susiję su sterilizacija: medicinos prietaisai valomi, dezinfekuojami ir sterilizuojami nesivadovaujant gamintojo naudojimo instrukcijomis, ne visai arba visai nepažymimi įstaigoje sterilizuojami paketai. Nenurodant krovinio numerio, sterilizacijos ir galiojimo datų, negalima atlikti panaudotų įstaigoje sterilizuotų gaminių atsekamumo ir kt. Dėl nelygių patalpų, daiktų, įrenginių paviršių negalima atlikti tinkamo jų valymo ir dezinfekcijos.

Už nustatytus pažeidimus atsakingiems asmenims buvo surašyti administraciniai teisės pažeidimo protokolai ir duoti nurodymai pažeidimus pašalinti iki nustatyto termino.

Asmens sveikatos priežiūros įstaigų pacientams, kilus įtarimų, kad paslaugos teikiamos pažeidžiant teisės aktų reikalavimus, galima kreiptis į Nacionalinio visuomenės sveikatos centro prie Sveikatos apsaugos ministerijos Kauno departamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dantis

Dantis portretas
pagal statistika reikia manyti dantistu LIetuvoje yra per daug ,kaip ir vaistiniu ,jau seniai lenkaime visus ES rodiklius.tas pats ir su dantu kabinetais.I uzsieni neemigruoja ,o kam cia kainos ne ka zemesne s,o jeigu lyginant pagal algas didziulis skirtumas.Aisku tai tik pelno siekincios imones.Kyla klausimas ,kas atsako jeigu zmogus uzkrestas bus hepatitu ar ZIV ,nes turetu kiekvienam pacientu buti sterilus instrumentai ,bet tas nedaroma ,pasodina i kresla ir ijungia lempa,o siurbliuko antgalai ir turi buti kiekvienam atskirai.Kas padengs gydymo lesas ,o gydytis reikes visa gyvenima.Taip is sio straipsnio nieko ir nepaiskejo.

taip

taip portretas
patikrinti reikia privacius slaugos namus. uz pinigus per dvi savaites senute nuvare i kapus. tik kas juos tikrina

Jo

Jo portretas
Jus norite auti paslaugas kokybuskas už grašius kurieskiriami priemonems, nejuokinkit. O tikrintojai ispucia reikala, kad pasirodyti reiksmingiems nes juos. Ir taip mažina...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių