Iš Kauno hidroelektrinės gali atimti A. Brazausko vardą

  • Teksto dydis:

Kauno meras Andrius Kupčinskas patvirtino, kad jau sudaryta darbo grupė, kuri analizuoja, ar elektrinei suteikiant buvusio Lietuvos prezidento vardą, nepažeistos procedūros.

Po kelerių metų ginčų Kauno hidroelektrinei pernai oficialiai suteiktas prezidento Algirdo Mykolo Brazausko vardas. Tačiau atrodo, kad šioje istorijoje tašką dėti per anksti.
Kauno meras Andrius Kupčinskas patvirtino, kad jau sudaryta darbo grupė, kuri analizuoja, ar elektrinei suteikiant buvusio Lietuvos prezidento vardą, nepažeistos procedūros.

"Dar pernai sakiau, kad Vyriausybė, suteikdama elektrinei A. M. Brazausko vardą, su Kauno miesto savivaldybe nesitarė. Tuomet atrodė, kad teisiškai mūsų pritarimo ir nereikėjo. Neseniai į mane kreipėsi vienos visuomeninės organizacijos teisininkai, kurie turi pagrįstų abejonių, kad toks Vyriausybės sprendimas galėjo būti neteisėtas", – teigė Kauno vadovas.

Pasak jo, į visus klausimus turėtų atsakyti į darbo grupę suburti teisininkai. "Nenorėčiau plačiau komentuoti, tačiau man atrodo, kad pateikti argumentai yra tikrai rimti", – sakė A. Kupčinskas.

Portalas kaunodiena.lt rašė, kad lapkričio 24 d. Kauno hidroelektrinei oficialiai suteiktas Algirdo Brazausko vardas, o iškilmėse  dalyvavo ir prezidento našlė Kristina Brazauskienė, dukterys Laima Mertinienė ir Audronė Ūsonienė, premjeras Algirdas Butkevičius, kiti buvę bendražygiai.

A. Butkevičius, prieš atidengdamas prezidento atminimo lentelę, teigė, jog susirinkta pagerbti du Lietuvos simbolius – A. M. Brazauską ir hidroelektrinę.

A. M. Brazausko garbei jo vardu pavadinti elektrinę buvo svarstoma jau seniai. Tam nepritariantieji akcentavo, kad prezidentas statant hidroelektrinę jos direkcijoje dirbo trumpą laiką, nepateikė jokių vertingų pasiūlymų.

Kauniečių apklausos niekas nerengė, bet prieš trejus metus Kauno savivaldybės Pavadinimų sumanymo ir atminimo įamžinimo komisija taip pat patarė nekeisti hidroelektrinės pavadinimo, nes nė viena elektrinė Lietuvoje neturi suasmenintų pavadinimų. Be to, Kaune galioja tvarka mirusio žmogaus vardu pavadinti objektus ne anksčiau kaip praėjus dešimčiai metų po jo mirties. Prezidentas A. M. Brazauskas mirė 2010 m. birželio 26 d.


Informuojame, kad tai Balandžio 1-osios pokštas!



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Arba HES per mažas ar AMB per mažas, kad kažką pavadinti

kaunietis

kaunietis portretas
o kada atims is bufetavos viesbuti?

Siulau

  Siulau portretas
Apgavo ar ne. Bet pritariu,kad viesbuti reikejo pavadinti Kristinai AMB vardu,o ne Kauno elektrine.
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių