Kauno kartų namai ragina moteris grįžti pas smurtaujančius vyrus?

Internete pasirodė įrašas, jog socialinių paslaugų įstaiga Kauno kartų namai ragina moteris grįžti pas smurtaujančius vyrus. Pasak įstaigos direktorės Ilonos Veronikos Klimantavičienės, siūlymas susitaikyti yra naudingas abiem pusėms.

Socialiniame tinklalapyje „Facebook“ penktadienį pasirodė istorija apie moterį, kuri išsiskyrė su smurtaujančiu vyru ir su dviem mažamečiais vaikais apsistojo Kauno kartų namuose. Pastarieji suteikia laikiną pastogę motinoms su vaikais. Moters teigimu, vyras nemoka alimentų, yra jai skolingas. Nukentėjusi nuo smurto moteris šioje įstaigoje gyvena jau 5 mėnesius. Pasak jos draugės Jolitos, ji susirado darbą ir būstą, o Kauno kartų namų darbuotojų paprašė, kad jai padėtų pervežti baldus į naująjį būstą, tam namai turi tinkamą transporto priemonę. Jos teigimu, pagalbą suteikti jie atsisakė ir pasiūlė prašyti vyro, taip pat pasirašyti, jog jis jai nėra skolingas ir tęsti gyvenimą kartu.

„Už baldų pervežimą net susimokėti norėjo, o ją verčia taikytis su vyru, kuris nuolat smurtauja. Negi moters teisės yra visiškai nereikšmingos ir negalima sulaukti jokios pagalbos?“, – rašė moters draugė Jolita. Ji taip pat teigė, jog pažįsta tris ten gyvenusias merginas ir visoms buvo siūloma grįžti pas buvusius vyrus.

Vieną kartą buvo konfliktas, vyko ir policija, bet šiaip šeima – normali.

Portalas kauno.diena.lt susisiekė su įstaigos direktore I. Klimantavičiene,  kuri sutiko pakomentuoti susiklosčiusią situaciją. Direktorė pasakojo, kad vyras pasiima vaikus, jais rūpinasi, nors vienam iš jų nėra biologinis tėvas. „Alimentai buvo mokami, nors gal tai ir nėra įteisinta. Vaikus jis remia“, – sakė I. Klimantavičienė. Ji taip pat teigė, kad Kauno kartų namuose gyvenanti moteris pati konfliktuoja, yra orientuota į pinigus, o siūlymas susitaikyti yra naudingas abiem pusėms.

„Mes šiaip nesikišame į jų santykius, esame suinteresuoti ugdyti savarankiškumą. Mūsų paprašė pervežti dviejų aukštų lovytę, kuri dabar pas vyrą, bet jei savaitgalį nebus pervežta, mes padėsime“, – teigė I. Klimantavičienė.

Paklausus, ar vyras linkęs smurtauti, direktorė nepateikė konkretaus atsakymo. „Vieną kartą buvo konfliktas, vyko ir policija, bet šiaip šeima – normali“, – sakė moteris.

Istorijos herojės draugė dalijosi įtarimais, kad moteriai primygtinai siūloma taikytis, nes vyras ir jo giminaitė artimiau bendrauja su įstaigos darbuotojais, kurie stengiasi jam padėti. „Jis ne vieną kartą lankėsi pas darbuotojas, o po to jos moteriai ir pasiūlė pamiršti esančias vyro skolas. Darbuotojams šios skolos labiau rūpi nei motinos ir vaiko interesai. Kaip reaguotumėt į tokį „pagalbos centrą“?, – feisbuke klausė Jolita.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
Ta moteris tiek prisidirbus, kad tas smurtaujantis vyras niekada jos atgal nepriimtu.. ten ji yra konfliktine asmenybe, galvojanti viena apie pinigus..

:)

:) portretas
Visokiu salavu yra visokiu reikia:)

Mergyte

Mergyte portretas
I kai kuriuos komentarus turiu atsaka. Jus ju neislaikot is mokesciu moketoju pinigu, jos uz gyvenima Kartu namuose moka pinigus. Kaip pora jie pragyveno ilgai, kol viena diena smurtas pasieke ribas. Tam kas rase "tai padek", as ir padejau :) Galiu ir jum padet kad maziau negatyvo butu komentaruose :) Aciu uz demesi :)
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių