Kauno klinikose tarptautinė medikų komanda mokosi atlikti sudėtingas operacijas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 8-9 dienomis į Kauno klinikas susirinko tarptautinė endoskopinės kaukolės pamato chirurgijos ekspertų komanda, kuri kartu su Kauno specialistais tobulino naujausią šios chirurgijos specifiką.

Į Kauno klinikas sugūžėjo ne tik Lietuvos otorinolaringologai, neurochirurgai ir kitų sričių gydytojai, bet ir svečiai iš Italijos, Rusijos ir Latvijos. Otorinolaringologas dr. Ernesto Pasquini ir neurochirurgas dr. Diego Mazzatenta iš Bolonijos (Italija) – endoskopinės chirurgijos lyderiai Europoje.

„Tai, kad tokio lygio profesionalai atvyksta dirbti su mūsų specialistais – įrodymas, kad endoskopinė kaukolės pamato chirurgija Kauno klinikose pasiekusi moderniausią lygį“, – teigia Kauno klinikų otorinolaringologijos prof. Saulius Vaitkus. Per metus Kauno klinikose atliekama daugiau nei 50 tokių operacijų.

„Džiugu, kad lyderiaujantys Europos endoskopinės chirurgijos profesionalai bendradarbiauja su mūsų specialistais,“ – kalbėjo Kauno klinikų generalinis direktorius prof. habil. dr. Renaldas Jurkevičius.

Dvi dienas daugiadalykės lietuvių ir užsienio chirurgų komandos dirba pirmojoje Baltijos šalyse integruotoje operacinėje, dalijasi gerąja sudėtingiausių kaukolės pamato operacijų per nosį patirtimi ir tobulina įgūdžius. Iš operacinės vaizdai tiesiogiai transliuojami į auditoriją mokymų dalyviams.

Prieš daugiau nei 10 metų Kauno klinikose pradėta plėtoti sudėtinga endoskopinė kaukolės pamato chirurgija. „Kauno klinikose naudojamos moderniausios endoskopinės chirurgijos technikos, – neabejoja Kauno klinikų Neurochirurgijos klinikos vadovas prof. Arimantas Tamašauskas. – O skirtingų sričių medikų bendradarbiavimas leido pasiekti geriausių pasaulyje neurochirurgijos centrų lygį“.

Į Kauno klinikas kaukolės pamato chirurgijos subtilybių jau ne vienerius metus mokytis atvyksta specialistai iš kitų pasaulio valstybių. „Sulaukiame svečių iš Graikijos, Turkijos, Rusijos, Ukrainos, Kazachstano ir kitų šalių, kurie mokosi iš mūsų specialistų, o mes – iš jų,“ – tarptautinio bendradarbiavimo rezultatais džiaugiasi prof. A. Tamašauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RAMONA

RAMONA portretas
Linkėjimai gerb. Kęstučiui Stašaičiui.

ta

ta portretas
reklama vienetyne o kai reikia prieiti prie tyrimu eiliniam pensininkui jam pasakoma kad nieko nerasta nors jam skauda ir prasideda pasistumdymai nuo seimos gydytojo iki kliniku specu ir profesoriu ir tie titulai niekouo zmogui padeti negali tuo labiau pasakoma be skrupulu jum senatve suprask kad laikas mirti tuo labiau kad esi ubagas ir dedamas taskas o jei tos komplikacijos yra kokiu stomotologu netycinis o gal ir taip darbo pasekme tai nieko gero nelauk nes varnas varnui akiu nekapoja tuo labiau jeivisus tyrimus blokuoja spec t. nes su tuo asmeniu buvo bandoma susidoroti nes viskas prasidejo dar andropovui vadovaujant... laikai pasikeite bet ne zmones nes ciniskumo daugiau ir tu esi jau nurasytas ir niekam neidomus...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių