Kauno marių regioniniame parke – naujas piliakalnis

  • Teksto dydis:

Kauno marių regioninio parko atstovai pasidalijo puikia žinia. Marių pakrantėje atrastas naujas piliakalnis. Jis įrašytas į Kultūros vertybių registrą.

„Kauno marių regioniniame parke, Kauno rajono savivaldybėje, Samylų seniūnijoje, Girionių kaime atrastas naujas Girionių piliakalnis. Piliakalnis iš vakarų pusės ribojasi su Pakalniškių piliakalniu ir VšĮ „Senelių rojus“ senelių namais“, – kur rasti naująjį piliakalnį nurodė parko specialistai.

Atrodytų, kaip galima nepastebėti piliakalnio, juolab kai jis jau ne vieną šimtmetį stūkso prie kito lankytino objekto – Pakalniškių piliakalnio. Tačiau tam, kad piliakalnis būtų identifikuotas, reikia atlikti įvairių tyrimų.

„Prie naujojo piliakalnio medžių išvartose pastebėta degėsių, surinkta lipdytos keramikos šukių. Piliakalnis apaugęs krūmais ir medžiais, per piliakalnio šlaitus eina miško takas. Būkite atidūs vaikštinėjant regioniniame parke, gal būt ir jums pavyks rasti įdomių ir vertingų radinių“, – skelbia Kauno marių regioninis parkas.

Būkite atidūs vaikštinėjant regioniniame parke, gal būt ir jums pavyks rasti įdomių ir vertingų radinių.

Kultūros vertybių registre aprašytas piliakalnio reljefas. Nurodoma, kad Nemuno kairiajame krante, ties Kauno marių krantu yra kiek lenktas aukštumos kyšulys. Iš vakarų ir pietvakarių pusių jis juosiamas gana gilios ir plačios daubos, kurios pietinėje dalyje iškastas tvenkinys. Iš šiaurės pusės link marių reljefas pamažu mažėja.

Piliakalnio aikštelė – netaisyklingo keturkampio formos, maždaug 35 m ilgio. Aikštelės pakraščiai nežymiai erodavę, vidurinėje dalyje matyti apkasų žymės, šiuo metu aikštelė apaugusi medžiais ir krūmais. Aprašyti ir pylimai, piliakalnį supantys grioviai, šlaitai. Registre įvardyta ir tai, kad kultūrinis sluoksnis detaliai netyrinėtas. Tai reiškia, kad ši vieta dar gali pažerti įvairių istorinių lobių ir atskleisti ne vieną senovės paslaptį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Beprotis konservatorius

Beprotis konservatorius portretas
Piliakalniui būtina suteikti karaliaus Liandsbirbio vardą!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių