Iš Kauno miesto tarybos pasitraukė dar vienas mero bendražygis

Vyriausiajai rinkimų komisijai priėmus sprendimą tenkinti Kauno miesto tarybos nario Tomo Bagdonavičiaus iš valdančiosios „Vieningo Kauno“ frakcijos prašymą, šio politiko jau nebeliko Tarybos sąrašuose.

Ateinantį antradienį vyksiančiame Kauno miesto tarybos posėdyje naująja Tarybos nare bus prisaikdinta kita „vieningųjų“ atstovė Inga Juodeškienė – trenerė iš Kauno miesto sporto mokyklos „Viltis“. 2015 metais, prieš savivaldos rinkimus, Vyriausiajai rinkimų komisijai pateiktos anketos grafoje „visuomeninė veikla“ būsima politikė nurodė: „viskas, kas susiję su bėgimo renginiais“. 2006-aisiais ji baigė Lietuvos kūno kultūros akademiją (dabar – Lietuvos sporto universitetas).

Aukštesnę už ją poziciją „Vieningo Kauno“ kandidatų sąraše 2015-aisiais turėjęs tuometis UAB „Vičiūnų“ įmonių grupės ekonomikos vadovas Mindaugas Šimkus, šiemet, primena Elta. jau atsisakė tapti Kauno miesto tarybos nariu.

Dirbti Taryboje galimybė jam atsivėrė prieš keletą mėnesių, kai iš Kauno miesto savivaldybės mero Visvaldo Matijošaičio komandos pasitraukė buvęs ištikimas jo bendražygis, organizacijos „Vieningas Kaunas“ steigėjas, valdybos narys bei direktorius, dvi kadencijas iš eilės, trumpiau ar ilgiau dirbęs miesto vicemeru, Povilas Mačiulis. Tuomet M. Šimkus užleido vietą Kauno savivaldybės taryboje kitai „Vieningo Kauno“ atstovei Ingridai Visockienei, taip pat susijusiai su sportu. Studijavusi teisės mokslus Vilniaus universitete, šių studijų ji nebaigė, bet po studijų Klaipėdos universitete 2000-aisiais tapo mokytoja. Prieš 2015-ųjų rinkimus I. Visockienė buvo nurodžiusi dirbanti Lietuvos motociklų sporto federacijos generaline sekretore.

Neabejoju, kad po Naujųjų tikrai žinosiu, ką toliau veiksiu.

Ne vienerius metus ir iki šiol T. Bagdonavičius buvo laikomas V. Matijošaičio bendražygiu. Beje, dabar T. Bagdonavičiaus pavardės nebeliko ir su mero šeima susijusio verslo darbuotojų sąrašuose. 2015-aisiais buvo „Vičiūnų“ įmonių grupės verslo plėtros direktorius, kilo karjeros laiptais, ėjo įvairias vadovaujančias pozicijas.

Trečiadienį paprašytas atsakyti, kas nulėmė tokius pokyčius jauno politiko ir verslo atstovo gyvenime, T. Bagdonavičius sakė: „Išsiskyrė mūsų keliai, pasukome skirtingomis kryptimis. Dėl ko, – nenoriu aiškinti“, – atsakė jis.

Tačiau kol kas šis žmogus tebėra kai kurių „Vičiūnų“ grupės bendrovių (Anulėnų paukštyno, „Vičiūnai ir partneriai“, įmonių Ispanijoje, Lenkijoje) valdybų narys. Kol akcininkai nepriėmė sprendimo dėl tolesnio jo buvimo tose valdybose.

„Dabar aš labiau linkęs galvoti bei kalbėti apie ateitį, o ne praeitį. Artėja Kalėdos, pasipuošėm su šeima namie eglutę, laukiam švenčių, gal kur pailsėti išvažiuosim toliau nuo namų. Kalėdos, manau, visada atneša laimę. Taip, dideli pokyčiai galimi per Kalėdas. Tai gali būti ir toks virsmas, kai, atrodo, leidiesi žemyn. Bet tereikia įkvėpti, susidėlioti planus ir – pirmyn į naujus darbus. O kol kas geriu kavą su buvusiais ar esamais partneriais, kalbamės. Neabejoju, kad po Naujųjų tikrai žinosiu, ką toliau veiksiu“, – Eltai sakė T. Bagdonavičius.

Iki naujų savivaldybių tarybų rinkimų, kurie vyks 2019-ųjų kovo 3-ąją, liko kiek daugiau nei du mėnesiai. 

Primename, kad mero komandos pastaruoju metu pasitraukė ne tik P.Mačiulis ir T.Bagdonavičius, bet ir savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
'Vieningieji' klestėjo kol Mieste galima buvo TIK griaut; kai prireikė nors ką atstatyt - biznio nebėr, proto nepakanka, tai geriau laiku slides išnešt... kas ten dabar nuo laiptų nusivers?

...

... portretas
Gan gerai parodo kodėl balsavimai vyskta sklandžiai: taryba su meru susijusi paprasčiausiais darbiniais santykiais. Išėjai iš darbo įmonėje - prarandi ir renkamą postą, kuriame žmogus šiaip jau išrinktas dirbti ne merui, o miestiečiams. Apgailėtina, bet simptomatiška: autoritariškai valdantys vadovai visi anksčiau ar vėliau susiduria su problema, kad bent kiek smegenų turintys žmonės nuo jų bėga į vietas, kur daugiau laisvės ir mažiau mikromanagemento

Anonimas

Anonimas portretas
Taip kišami galai į vandenį.Nėra žmogaus nėra problemos.M tvarkosi.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių