Kauno mugė vilioja tautinių mažumų receptais

Penktadienį startavo tradicinė rudeninė Kauno mugė. Šį kartą didelis dėmesys skiriamas tautinių mažumų kultūrai, tad mugėje galima rasti įvairių rankų darbo gaminių ir skanėstų.

„Kauno mugė – Ruduo 2017“ šiais metais keičia kryptį ir iš senamiesčio persikėlė į Nepriklausobymės (Soboro) aikštę. Čia įrengta mugės scena, veikia vaikų zona, o šalia įsikūrė Svečių mugė, kurioje prekiauja atvykusieji iš užsienio šalių. Tačiau mugės dalyviai vien Nepriklausomybės aikštėje netilpo, tad kioskeliai išsiraizgė per visą Laisvės alėją.

„Šiemet turime daugiau kaip 450 dalyvių. Tarp lietuvių yra nemažai svečių iš kaimyninių šalių. Turime latvių, estų, lenkų, baltarusių bei keletą Ukrainos prekeivių. Kiekvienas siūlo ką nors išskirtinio ir traukiančio akį“, – kalbėjo mugės organizatorius, bendrovės „Sukurta LT“ vadovas Darius Straigis.

Anot jo, šiemet mugės akcentas – tautinės mažumos. D. Straigis tikino, kad iš pradžių buvo kilusi mintis padaryti vien užsienietišką mugę, tačiau didžiųjų Europos valstybių prekeiviai Lietuvoje lankosi retai, nes reikia įveikti tolimą atstumą. Todėl didelį dėmesį nuspręsta skirti būtent tautinėms mažumoms.

„Mes pasikvietėme Lietuvoje gyvenančias tautines mažumas. Mugės lankytojai galės sutikti rusus, ukrainiečius, totorius, karaimus ir kitų bendruomenių atstovus. Tai tikrai išskirtinis mugės bruožas, nes niekada taip nebuvo“, –kalbėjo organizatorius.

Artimiau susipažinti su įvairių tautinių bendruomenių kultūra bus galima šeštadienį. Nepriklausomybės aikštėje įrengtoje scenoje pasirodys įvairūs šokių kolektyvai, bus galima sužinoti tradicinių barščių receptą, pasimėgauti kitų tautų skanėstais. Jau ir penktadienį buvo galima sutikti ne lietuvių, siūlančių išskirtinių saldainių. Iš Latvijos atvykęs Peteris Paparinskis tikino, kad natūralūs uogų ir daržovių saldainiai – jų šeimos pasididžiavimas.

„Turime apie dvidešimt skirtingų vaisių ir uogų rūšių saldainių. Žmonėms tai naujiena, tad iš pradžių duodame paragauti. Tai nėra mūsų nacionalinis produktas, daugiau – šeimos idėja. Iš pradžių patys pradėjome auginti, po to ir kitur dairytis vaisių ir uogų. Tai labai mažai cukraus turintys saldainiai, tačiau juose gausu vitaminų“, – apie skanėstus pasakojo latvis.

Rudeninė Kauno mugė vyks iki sekmadienio. Visomis mugės dienomis vyks įvairi kultūrinė programa. Pasirodys ne tik šokių kolektyvai, bet ir magai, klounai, įvairūs ansambliai, tad kiekvienas lankytojas galės praleisti smagiai laiką.


Šiame straipsnyje: Rudeninė mugėmugėmugė kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Čia nuomonių mugė

Čia nuomonių mugė portretas
facebooke nauja erdvė Jums: Mūsų Kaunas- visuomeninė organizacija.Viskas bus išklausyta.

ai

ai portretas
faina muge

Arkliukas

Arkliukas portretas
Negaliu pamiršti mugėje matyto arkliuko poni- stovi ištisom valandom ir nejuda, tik akutės mirksi....Ar tai ne gyvūno KANKINIMAS???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių