Kauno pilyje moliūgų parodėlė sudomino ir vaiduoklį

Kauno pilyje šią savaitę moksleiviai skaptavo moliūgus. Pilies administracija sako, kad moksleivių tėvai, fotografavę darbo proces,ą vienoje nuotraukų pastebėjo keistą šešėlį ant sienos.

„Kiekviena pilis turi savo vaiduoklį. Džiugu, kad mūsų vaiduoklis iš rūsio pakilo į pastogę apžiūrėti vaikų dirbinių ir palankiai juos įvertino“, – geriausių moliūgų dirbinių apdovanojimo metu juokavo Kauno miesto muziejaus Kauno pilies skyriaus vedėjas Paulius Stanišauskas. Jo nuomone, skaitmeniniai fotoaparatai neretai užfiksuoja plika akimi nepastebimų optinių efektų.

Šeštadienį pilyje eksponuojami moliūgai irgi skleidė mirgančią jų viduje degančių žvakių šviesą, kurdami paslapties atmosferą. Mistinę ir senovinę aurą sustiprino sutartinių giedotojų folkloro grupė „Kadujo“.

Kauno miesto muziejaus komisijai vertinti moliūgus pateikė trys mokyklos: Purienų vidurinė, Juozo Grušo vidurinė ir Šlienavos pagrindinė. Moliūgus pilyje skaptavo 56 vaikai, kurie darbavosi po du prie vieno vaisiaus.

Linksmiausio moliūgo kategorijoje nugalėjo Agneta Petrošiūtė ir Dovilė Šliaužytė, vaiduokliškiausio – Justina Grajauskaitė ir Diana Sungailaitė, už išradingumą apdovanotos Rugilė Vasilavičiūtė ir Beatričė Zujūtė, meistriškumą – Paulius Vingilys ir jo mama Rugilė Vingilienė, šmaikščiausią moliūgą išskobė Milda Sakavičiūtė ir Kamilė Miliūnaitė, išskirtiniausią – Arnas Naruševičius ir Edvinas Driučikas.

Purienų mokyklos penktos klasės moksleivė B.Zujūtė sakė, kad ją skobti moliūgus išmokė senelis. „Tai jau antras mano padarytas moliūgas“, – šypsojosi mergaitė.

Pasak Purienų vidurinės mokyklos 5 d klasės auklėtojos Vidos Vrubliauskienės, moksleiviai paskelbtame Kauno miesto muziejaus konkurse dalyvavo labai entuziastingai. „Atrodytų, tai paprastas muziejaus projektas, bet vaikams jis suteikė labai daug džiugių ir nepatirtų akimirkų“, – kalbėjo V.Vrubliauskienė.

Jos kolegė iš Šlienavos pagrindinės mokyklos Alma Golovčicienė pridūrė, kad moksleiviams tai buvo gera proga susipažinti su moliūgų apdirbimu. „Kai kurie vaikai iš pradžių manė, kad tai nesunkus darbas, bet paskui patyrė, kaip nelengva išgauti norimas formas moliūge“, – pastebėjo ji.

Moliūgai pilyje bus eksponuojami iki antradienio, o paskui iškeliaus į Lietuvos zoologijos sodą ir taps pašaru žvėrims. Kauno miesto muziejaus direktorė Rita Garbaravičienė sakė, kad moliūgų skaptavimo konkursas prieš Vėlines rengiamas jau trečius metus. „Tai jau tampa vienu iš pilies tradicinių renginių. Čia įgyvendiname ir daugiau įvairių edukacinių programų, rengiame ekskursijas. Pilis jau tampa vienu iš miesto traukos objektų“, – pasakojo R.Garbaravičienė.

Šeštadienį kauniečiams pilyje buvo surengta nemokama pažintinė ekskursiją. Tokios akcijos vykdomos ne pirmą kartą. Ekskursijų metu žmonės supažindinami su pilies istorija, Kauno archeologinių radinių ekspozicija, atkurtu XVI-XVII amžiuje čia veikusio teismo sale, rūsiuose buvusiu kalėjimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> Minkštimas

> Minkštimas portretas
Visas mikštimas tvarkingai atskirtas iškeliavo į zoologijos sodą (kartu su moliūgėliais :)

Putiovas

 Putiovas portretas
Taip,vienintelis grazus akcentas is sios amerikoniskos kulturos sventes ir yra si moliugu zvakiu sviesele....Gaila ,bet musu valdantieji po truputi isstumia mums visiems svarbia ir labai turininga svente-Velynes....Cia taip pat vyrauja zvakiu svieseles....

Puikus uzsiemimas

Puikus uzsiemimas portretas
Turbut vienintelis grazus akcentas tie moliugu zibintai holovyno sventeje.Tik man gaila to minkstimo kuri iskaptave ismes o galetu prie to paties kazka pamokint vaikus ir is to pasigaminti juk moliuga valgyti naudinga, sveika !
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių