Kauno politikai biudžeto pyrago dar neraiko

Pagrindinis Kauno dokumentas – miesto biudžetas – bus svarstomas mėnesio pabaigoje. Specialistai kol kas neatskleidžia pagrindinių finansavimo krypčių ir projektų.

Politikai kol kas tik numato šių metų veiklos kryptis, kurioms reikės praverti miesto kišenę.

"Biudžeto projektas yra galutinai baigiamas ir teikiamas svarstyti tik patvirtinus savivaldybės strateginį veiklos planą. Jis svarstytas tarybos posėdyje vasario 5 d., o biudžeto projektas – kitame posėdyje vasario 27 d. Taigi šiai dienai netikslinga kažką konkretaus iš biudžeto komentuoti", – sakė Kauno miesto savivaldybės Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjas Algimantas Laucius.

Anot jo, kol kas galima kalbėti tik apie praėjusių metų biudžetą. 2017 m. buvo numatyta paskirstyti daugiau 300 mln. eurų. Tąkart skelbta, kad tokia biudžeto suma yra rekordinė, nes Kaunas dar nebuvo patvirtinęs tokio didelio miesto biudžeto.

Miesto pinigus valdžia skyrė parkų ir poilsio erdvių rekonstrukcijoms, naujiems sporto aikštynams prie mokyklų, investicijoms skatinti kultūrai, vertingų pastatų fasadų tvarkyti, naujiems dviračių takams įrengti ir kitiems projektams.

Praėjusiais metais vyravo ir geros mokesčių surinkimo tendencijos. Finansų ir ekonomikos skyriaus vedėjas tikino, kad 2017 m. į Kauno miesto biudžetą surinkta 12 mln. eurų daugiau, nei planuota, todėl šiemet bus galima finansuoti daugiau sričių. Kaip ir kasmet, apie pusė viso Kauno biudžeto bus skirta švietimui, o kitą pusę dalysis kitos sritys, kurios apima tiek socialines paslaugas, tiek įvairius miesto ūkio reikalus.

A.Laucius tikino, kad visuomenei 2018 m. Kauno biudžeto projektas viešai svarstyti bus pristatytas kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zidrunai

Zidrunai portretas
a su Volodia, Siamonke ir kitais jau atsiraiket? Ne sprangu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių