Kauno politikas jau varsto darbo biržos duris

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

"Apsilankymas darbo biržoje nuteikia filosofiškai. Ypač lipant laiptais. Ypač skaitant garsios filosofės ir mąstytojos Coco Chanel mintis. P.s. Ar aš jau pašalpinis?" – tokiais įspūdžiais socialiniame tinkle pasidalijo kadenciją baigiantis miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

"Apsilankymas darbo biržoje nuteikia filosofiškai. Ypač lipant laiptais. Ypač skaitant garsios filosofės ir mąstytojos Coco Chanel mintis. P.s. Ar aš jau pašalpinis?" – tokiais įspūdžiais socialiniame tinkle pasidalijo kadenciją baigiantis miesto tarybos narys Aušrys Kriščiūnas.

Paklaustas, kokių įspūdžių paliko toks apsilankymas, nuo valdžios olimpo nulipantis A.Kriščiūnas to nebuvo linkęs sureikšminti: "Ne pirmas kartas, Dieve tu mano! Kai pirmas kartas, tai įspūdžių būna. Dabar gal jau trečias kartas per visą gyvenimą."

2011-aisiais su partija "Jaunoji Lietuva" į miesto tarybą išrinktas A.Kriščiūnas tapo Kultūros ir meno komiteto pirmininku, o netrukus buvo įdarbintas savivaldybei pavaldžioje bendrovėje "Kauno komunalinis ir butų ūkis". Taip jau sutapo, kad kovo 1 d. vykusiuose savivaldos rinkimuose kauniečiai nė vienam jaunalietuviui nepatikėjo tarybos nario mandatų, o A.Kriščiūnas dar tapo ir bedarbiu.

"Iš ankstesnio darbo savo noru išėjau. Kadencija baigiasi, atsiranda daug laisvo laiko, ir galima užsiimti rimtesniais darbais", – tikino kadenciją baigiantis politikas.
Ar Darbo birža pasiūlys ką nors rimtesnio? "Dar tik pirmas apsilankymas, žiūrėsim. Visi kažkaip labai skeptiškai žiūri į tą Darbo biržą, bet kažkaip ne vienas mano bičiulis yra gavęs neblogų pasiūlymų", – svarstė A.Kriščiūnas.

Jis sakė neketinąs vien pasikliauti vien Darbo birža – žada darbo ieškoti ir savo jėgomis. "Tikimybė laimėti loterijoje padidėja, kaip pradedi pirkti loterijos bilietus", – juokėsi anksčiau šou versle sukęsis A.Kriščiūnas. Jis prasitarė, kad dabar jį domina rinkodara, reklama, nes pastaruoju metu būtent tokiais darbais ir užsiimdavęs.

"Kauno diena" rašė, kad netrukus į Darbo biržos duris gali pasibelsti ne vienas kadenciją baigiantis miesto tarybos narys, nes 14 iš 41 buvo įdarbinti savivaldybės ar jai pavaldžiose įmonėse ir įstaigose. Naujoji miesto valdžia užsimojusi gerokai prašluoti partijų prieglaudomis tapusias darbovietes. Daugumą potencialių bedarbių klausimai apie naujo darbo paieškas gerokai erzina, o A.Kriščiūnas tapo pionieriumi, pravėrusiu Kauno darbo biržos duris.

Gal jis ten sutiko ir daugiau savo kolegų iš miesto tarybos? "Biržos koridoriuose nesusitrenkėme pečiais nė su vienu. Ir prie rūkyklos nebuvo, tai galima daryti išvadą, kad rūkantys tarybos nariai, baigiantys kadenciją, neieško darbo", – juokavo A.Kriščiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Ne tik tuos 14 reik atleisti, bet dar nors 200-300 dykaduonių- valdininkų, tik tada gal pagerės savivaldybės darbas. Tik viešumas ir atsakomybė dar gali išgelbėti Kauną. O išeinantys politikai ir valdininkai tegu patys kuria įmones, kuria ne tik sau darbo vietas, bet ir kitiems bedarbiams.

Tomas Aleksotas

Tomas Aleksotas portretas
Neblogai skamba, "dabar bus galima užsiimti rimtesniais darbais", kiek žmogus vertas su tokiu požiūriu? sėdėjo šiltai nieko rimtai neveikė algą gavo ir visų kauniečių kišenės. Gėda. Nepriimčiau į jokį darbą po tokių pasisakymų, jeigu tik toks požiūris į pavestus darbus tai ką tu gali vargšeli nuveikti kitoje įmonėje?

Vitalijai M.B.

Vitalijai M.B. portretas
O tu kartais ne Vita Matilda Brusokaitė?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių