Kauno rajonas rems privačius darželius

  • Teksto dydis:

Šiandien posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba priėmė sprendimą, kuris leis paremti tėvus, leidžiančius vaikus į privačius darželius.

Savivaldybė švietimo įstaigoms numatė galimybę kompensuoti 250 Lt tėvų mokamo mėnesinio mokesčio dalį už vaikų išlaikymą. Bus kompensuojama tiems vaikams, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Kauno rajono savivaldybėje.

„Viliuosi, kad tai padės mums spręsti labai opią problemą“, – sakė sprendimą inicijavęs Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Nors šiemet rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigose pavyko sukurti 400 naujų vietų, tačiau net 1 200 mažųjų pakaunės gyventojų į darželius nepatenka.

Noreikiškėse besikuriančio darželio „Vaikystės lobiai“ direktorė Gitana Mikutytė Palekienė pastebėjo, kad į privačius darželius savo vaikus norėtų leisti ne tik pasiturintys tėvai. „Deja, mokestis jiems per didelis, todėl sveikinu savivaldybės pastangas pasidalyti šia našta“, – kalbėjo direktorė.

Kauno rajone rugsėjį duris atvers du nauji privatūs darželiai: „Vaikystės lobiai“ (Ringaudų sen.) ir „Pipirai“ (Domeikavos sen.). Šiuose darželiuose komplektuojamos septynios grupės.

Rajone veikia ir daugiau privačių darželių. Ramučiuose įsikūrusioje „Baibokynėje“, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus duomenimis, ugdoma dešimt vaikų. Akademijos miestelyje esančioje „Medeinoje“ – 15 vaikų. Statyti privatų darželį planuoja ir Virbališkėse besikuriančio „Pusiasalio namų“ kvartalo savininkai.

V. Makūnas mano, kad priėmus sprendimą, privatūs vaikų darželiai plėsis. Apie tai jau galvoja „Medeinos“ vadovai.

Savivaldybė taip pat aktyviai kuria naujas vietas mažiausiems Kauno rajono gyventojams. Artimiausiu metu po keturias ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupes planuojama atidaryti Garliavos Adomo Mitkaus pagrindinėje mokykloje ir Kačerginės daugiafunkciame centre. Vandžiogalos, Karmėlavos Balio Buračo ir Domeikavos gimnazijose – po vieną.

Kauno rajonas šalyje pirmauja pagal išduotų statybos leidimų skaičių, o pagal pastatytą plotą atsilieka tik nuo Vilniaus. Pakaunėje namus statosi jaunos šeimos, kasmet gimsta daug vaikų, todėl ikimokyklinių įstaigų poreikis didėja. Labiausiai jų trūksta Garliavos, Akademijos, Ringaudų, Domeikavos, Neveronių, Raudondvario, Alšėnų, Zapyškio, Lapių ir Garliavos apylinkių seniūnijose.

V. Makūnas įsitikinęs, kad Vyriausybė turėtų atsižvelgti į augančių savivaldybių specifiką ir prisidėti prie šios problemos sprendimo, skirdama papildomą finansavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Agneta

Agneta portretas
Na nenuostabu,kad darželyje Ramučiuose ugdoma tik 10 vaikų.!Koks darželio pavadinimas? BAIBOKYNĖ.Kas per žodis,ką jis reiškia?Kraupu,baisu ir nemiela.Savo sūnaus nevedu į šią įstaigą.Toliau brangiau vežu,bet kad vaikystės prisiminimuose saulytė šviestų,o ne kažkokie nepaaiškinami baibokai.

kaunietis

kaunietis portretas
siaip makunas supuves zmogus,tik viesu rysiu akcijas padaro,

Taskutis

Taskutis portretas
Kaip seniai V.Makūno nuotrauką mačiau. Ne už kalnų rinkimai ...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių