Kauno rajone atidarytas modernus vaistų logistikos centras

Kauno rajone atidarytas vienas moderniausių Baltijos šalyse vaistų logistikos centrų. Statant jį įdiegtos pažangiausios technologijos, dėl kurių turėtų pagerėti vaistų saugojimo ir pristatymo kokybė.

Kauno rajone, Ramučiuose, atidarytas vienas moderniausių Baltijos šalyse vaistų logistikos centrų. Statant jį įdiegtos pažangiausios technologijos, dėl kurių turėtų pagerėti vaistų saugojimo ir pristatymo kokybė.

Nuo šiol „Nacionalinės farmacijos grupės“ aptarnaujamas vaistines ir ligonines vaistai bei kitos medicinos prekės pasieks gerokai greičiau nei iki šiol. Net 50 procentų veiksmingiau aptarnauti klientus padės moderni logistikos centro įranga. Naujoji vaistų rinkimo linija apie ketvirtadalį užsakymų surenka automatiškai. Iki šiol vaistinių ir gydymo įstaigų užsakymus darbuotojai atlikdavo patys: sandėlyje surinkdavo prekes, jas peržiūrėdavo tikrintojai. Taip sutvarkyti užsakymai kitą dieną pasiekdavo užsakovus. Automatizavus šį procesą, tikimasi, gerokai sutrumpės užsakymų laikas ir bus išvengta klaidų.

„Vaistai pasieks daug greičiau, viskas automatizuota. Šiandien žmonės dar skundžiasi, kad ne visi vaistai yra vaistinėje. Žinoma, jie ten visi negali gulėti, bet modernūs sandėliai leis vaistą pristatyti daug greičiau“, – teigia vaistų gamintojų atstovas Algimantas Blažys.

Centre jau veikia šiuolaikiška vaistinė, kurioje per dieną pagaminama 150 skirtingų pavadinimų vaistų: odos tepalų, akių ir nosies lašų, specialių vaistų pagal individualius gydytojų receptus. Čia pagaminti vaistai į bet kurį Lietuvos miestą bus pristatyti per vieną darbo dieną.

„Šiuo metu mūsų sandėlyje yra apie 9 tūkst. skirtingų [pavadinimų] prekių, apie 3 mln. pakelių vienetų. Mes tikimės, kad per keletą metų jų asortimentas išsiplės iki 15 tūkst. [pavadinimų] prekių ir maždaug iki 5–6 milijonų pakelių“, – sako Nacionalinės farmacijos grupės valdybos pirmininkė Eglė Audronė Zulanienė.

Sandėliai užima 8,5 tūkst. kv. metrų plotą, daugiau nei 1 tūkst.  kv. metrų – administracinės patalpos. Modernusis vaistų logistikos centras vadinamas vienu iš didžiausių ir svarbiausių investicinių projektų, įgyvendintų per pastaruosius penkerius metus Lietuvos farmacijos sektoriuje. Projekto vertė siekia 31 mln. litų. Skaičiuojama, kad investicijos atsipirks per 9–10 metų.

„Nacionalinei farmacijos grupei“ priklauso viena didmeninę prekybą vykdanti bendrovė ir du vaistinių tinklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skaitytoja

skaitytoja portretas
Pats pirmas sakinys: "Kauno rajone, Ramučiuose, atidarytas vienas moderniausių Baltijos šalyse vaistų logistikos centrų."

Dina-Ramučiams

Dina-Ramučiams portretas
Ačiū,tokios informacijos neradau.

RAMUCIAI

RAMUCIAI portretas
Ramuciuose :). Vilnius- Kaunas greitkelio pusėje. Puikiai matosi važiuojant autostrada.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių