Kauno rajone – naujas pažintinis takas gamtos mylėtojams

  • Teksto dydis:

Akademijos seniūnijoje, ten kur susikerta Kauno miesto ir rajono ribos, atsivėrė nauja erdvė gamtos prieglobsčio mylėtojams.

Pažintinis takas, einantis per Kamšos botaninį – zoologinį draustinį, tęsiasi apie 1,5 km. Informaciją apie vietos augaliją ir gyvūniją pateikia trys informatyvūs stendai, kuriuos parengė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) dėstytojai.

Kauno rajono savivaldybės ir Akademijos seniūnijos iniciuotu projektu labiausiai džiaugiasi gyvenantys šalia tako. Čia susitinka ir bėgiojantys, ir važinėjantys dviračiais. Nors pro draustinio teritorijoje esantį mišką ir anksčiau pavykdavo praeiti, tačiau dabar bus galima judėti ne pramintu miško, o naujai nutiestu takeliu. 

Ratu einantį maršrutą bus galima užbaigti nusileidus laiptais. Varytis dviratį galima specialiu grioveliu, tad be didelių sunkumų įmanoma pasiekti dviračių taką, jungiantį Kauno miestą ir rajoną. Viso projekto vertė – 100 tūkst. eurų. Takas nutiestas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Už laiku atliktus darbus Kauno rajono meras Valerijus Makūnas dėkojo bendrovei „Rėda“, už pagalbą ir bendradarbiavimą – ASU dėstytojams, Kauno marių regioniniam parkui, Dubravos eksperimentinės-mokomosios miškų urėdijos urėdams.

„Kokybiškas pakaunės žmonių laisvalaikis ne mažiau svarbus. Tikiuosi, kad ir ateityje tokių krašto grožį atskleidžiančių vietų tik daugės“, – kalbėjo meras.

Su dovanomis bendruomenei ir savivaldybei atvyko ir bendrovės „GB projektai“ vadovas Simonas Mykolaitis. Norėdamas prisidėti prie Akademijos aplinkos gražinimo, jis įteikė savivaldybei Varžupio gatvės šaligatvio ir jo apšvietimo techninį projektą.

Pirmieji pažintinį taką išbandė Akademijos Ugnės Karvelis mokiniai. Prabėgę naująja trasa, jie pradėjo gimnazijos sporto šventę. Kiti renginio dalyviai galėjo pasimėgauti apžvalgine ekskursija, kurią vedė Kauno regioninio parko direkcijos vyr. biologas Giedrius Vaivilavičius, ASU Miškų ir ekologijos fakulteto prodekanė dr. Jolita Abraitienė, lektorius dr, Žydrūnas Preikša.

„Jei turistai ar gyventojai priekaištaus seniūnei dėl nuvirtusio medžio ar neišretinto miško, iš karto galiu informuoti, jog šioje teritorijoje pajudinus bent vieną rąstą galite sugriauti miško ekosistemą ar net išnaikinti retą gyvūnijos rūšį“, – įspėjo dr. Ž. Preikša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Padarydami taką, manau, padarėte klaidą. Pastebėjau, kad miške labai tylu ir PER JUS nyksta šis miškas, o jūs aiškinate, kad reikia jį saugoti... Gal bent jau nereikėjo viešai apie j rašyti, o be to jis visai kitoks negu rodo nuotraukos...

.

. portretas
Prie marveles elektros pastoties tas takas.

Jonė

Jonė  portretas
O to tako matyt is tikro nera, tik papozavo...is straisnio tik tokias isvadas darau
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių