Kauno regionui – pripažinimas prestižiniame investuotojų reitinge

  • Teksto dydis:

Prestižiniuose „fDi Magazine“ patraukliausių užsienio investicijoms Europos regionų rinkimuose Kauno regionui atiteko net du apdovanojimai. Pirmasis įvertinimas Kaunui atiteko „Žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės“, o antrasis – „Kaštų naudos“ kategorijoje.

„The Financial Times“ leidžiamas žurnalas „fDi Magazine“ visame pasaulyje laikomas investuotojų gidu, o kasmetiniai ateities investicijų reitingai – patrauklumo barometru, į kurį atsižvelgia investicinius sprendimus priimančios kompanijos.

Kasmetiniuose „fDi Magazine“ TOP10 reitinguose pateikiamos patraukliausios ir sėkmingiausios užsienio investicijų kryptys Europos miestuose ir regionuose – nuo Airijos ar Graikijos, iki Suomijos ar Lietuvos. Duomenys surinkti apie 489 vietoves ir vertinti tokiais aspektais kaip ekonominis potencialas, darbo aplinka, kaštų nauda, infrastruktūra ir verslui palanki aplinka.

Šiemet „fDi Magazine“ Smulkių Europos ateities regionų 2018/19 TOP 10 reitinge net dviejose kategorijose atsidūrė Kauno regionas: dešimtoji vieta „Žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės“ kategorijoje bei devintoji vieta „Kaštų naudos kategorijoje“.

„Kaunas yra sparčiausiai augantis Lietuvos miestas, kuriame žinios apie naujų investuotojų atėjimą tampa smagia kasdienybe. Kylantys verslo centrai, statomos gamyklos visų pirma reiškia naujas darbo vietas kauniečiams. O patys kauniečiai yra viena svarbiausių priežasčių, kodėl tarptautinis verslas savo investicijoms renkasi Kauną – visiems verslams reikia talentingų ir darbščių specialistų“, – teigė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Kaunas yra sparčiausiai augantis Lietuvos miestas, kuriame žinios apie naujų investuotojų atėjimą tampa smagia kasdienybe.

Sudarant Žmogiškųjų išteklių ir gyvenimo kokybės kategorijos reitingą buvo vertinami Europos regionų darbo jėgos rodikliai, juose įsikūrusių aukštųjų mokyklų rezultatai, gebėjimas pritraukti ir išlaikyti talentus, socialinio progresyvumo indeksas, gyvenimo trukmė. Sudarant Kaštų naudos TOP’ą, atsižvelgta į atlyginimų vidurkius, biurų nuomos kainas, verslui tinkamų viešbučių skaičių ir paslaugas, mokestinę aplinką ir kita.

„Nuoširdžiai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad Kauno apskritis pastebėta ir įvertinta. Tiek vietiniai verslininkai, tiek užsienio investuotojai dažnai įvardija Kauno gyventojų kompetencijas ir Kauno žmogiškąjį kapitalą kaip vieną didžiausių miesto konkurencinių pranašumų, – sakė Tadas Stankevičius, VšĮ „Kaunas IN“ verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas. –  Kaunas nuolat stengiasi ir siekia gerinti infrastruktūrą bei socialinę aplinką mieste, ne tik kurdami patogesnę gyvenamą aplinką miestiečiams, bet ir didindami miesto patrauklumą kitų Lietuvos miestų bei užsienio talentų ir investuotojų akyse: atnaujinami parkai ir kitos visuomeninės erdvės, naujam gyvenimui prikeliamos apleistos teritorijos ir pastatai, stiprinamas ikimokyklinio ugdymo tinklas ir siekiama pradėti dėstyti pamokas aktualiausiomis užsienio kalbomis.“

Pasak T. Stankevičiaus, ne mažiau Kauno miestui ir regionui reikšmingas ir kitas įvertinimas „fDi Magazine“ reitinge – „Kaštų naudos“, liudijantis investicijoms patrauklų kainos ir kokybės santykį.

„Tai įrodo ne tik Kauno regione besikuriančios įmonės bei gamyklos, bet ir čia nusprendę gyventi naujakuriai“, – tvirtino T. Stankevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Taip ir toliau Kaunas!! Smagu matyti tokius didelius pokyčius kurie vyksta Kaune pastaruoju metu!

Gedas

Gedas portretas
Šaunuoliai Kauno rajonas.

Arnas Funkas

Arnas Funkas portretas
Galime didžiuotis tokiu įvertinimu. Kaunas per pastaruosius tris metus tiesiog akyse pasikeitė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių