Kauno savivaldybės automobilių parke – du nauji BMW

  • Teksto dydis:

Kauno savivaldybės automobilių parką pasiekė du penktos klasės BMW markės automobiliai. Naujos transporto priemonės pakeitė iki šiol tarnavusius keturis 10 ir 12 metų senumo automobilius, aukcione parduotus už daugiau nei 15 tūkst. eurų. 

Praėjusių metų pabaigoje trys „Škoda“ ir vienas „Volkswagen“ markės automobilis buvo parduoti viešame aukcione. Tiek fiziškai, tiek morališkai susidėvėjusius 10 ir 12 metų amžiaus automobilius pakeitė ekologiški ir saugūs BMW markės automobiliai.

Savivaldybės skelbtą atvirą konkursą laimėjo bendrovė „Autoūkis“. Vieno benzinu varomo automobilio mėnesinė nuomos kaina siekia 793 eurus. Į nuomos kainą įskaičiuotas automobilio draudimas, techninis aptarnavimas ir žieminių padangų komplektas. Su konkurso laimėtoju pasirašyta 5 metų nuomos sutartis.

„Įsigydami naujus automobilius orientuojamės ne į kiekybę, bet į kokybę. Per keletą metų savivaldybės automobilių parką sumažinome trečdaliu, tačiau svarbiausia – jį iš esmės atnaujinome. Reformą padarėme ir darbuotojų atžvilgiu. Anksčiau vairuotojų vežioti savivaldybės darbuotojai jau įprato važiuoti patys“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Prieš keletą metų savivaldybę palietusi reorganizacijos banga ištirpdė vairuotojų skaičių. 2013 metais savivaldybės darbuotojus vežiojo 11 vairuotojų. 2016 metais šis skaičius sumažėjo iki šešių. Šiuo metu Transporto poskyryje dirba trys vairuotojai. Vien dėl vairuotojų skaičiaus sumažinimo Kauno miesto savivaldybė per metus sutaupo po beveik 80 tūkst. eurų.

Prieš trejus metus Kauno savivaldybė naudojo 48 tarnybinius automobilius, 2016 metais – 42, o šiuo metu šis skaičius yra sumažėjęs iki 32. Nuosavybės teise savivaldybei priklauso dešimt automobilių, likusieji yra nuomojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Dacia neužtektų?

to kaunietei

to kaunietei portretas
Tikrai šaunuoliai ir išlaidas taupo, vietoje škodų, naujos laidos BMW perka. Ką čia gali ir pasakyti. Vištele ar bent žinote kiek šių mašinų kaina skiriasi.

95160

95160 portretas
95160 e už du
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių