Kauno senamiestį nuspalvins rožiniai bėgikai

  • Teksto dydis:

Rožinio kaspino mėnuo – spalis – Kaune tradiciškai prasideda paramos bėgimu „Pink Run su BENU“. Bėgimo entuziastams tai ne tik proga triukšmingai pabaigti šiųmetį sezoną tūkstantinėje bendraminčių minioje, bet ir simboliška galimybė parodyti savo solidarumą prisijungiant prie judėjimo prieš krūties vėžį.

Dalyvaus ir vaikai

Spalio 7-ąją Rotušės aikštėje startuosiantis bėgimas šiemet pateikia naujieną: greta 5 ir 10 km distancijų vaizdingu Kauno senamiesčiu numatytas nemokamas startas vaikams 400 m ilgio trasoje.

Taigi rudeniškame Rožinio kaspino palaikymo bėgime dalyviai laukiami kartu su šeimomis, nes čia kiekvienas galės bėgti pagal savo jėgas ir norus. Registruodamiesi į 10 km „Topicrem“ arba perpus trumpesnį nuotolį, suaugusieji gali papildomai įsigyti rožinius bėgimo marškinėlius. Visos surinktos lėšos, kaip ir kasmet, bus skirtos kilniam tikslui – su klastinga onkologine liga kovojančių moterų reabilitacijai.

Kiekvienas bėgikas savo dalyvavimu ne tik pademonstruos rūpestį bei meilę moterims, bet ir prisidės prie jų gerovės sudėtingu išbandymų laikotarpiu.

Būti pirmesnėms už diagnozę

Jau penktus metus vykstantį „Pink Run su BENU“ renginį ištikimai palaiko ir pagrindinis bėgimo partneris.

„Krūties vėžio diagnozę kasmet išgirsta iki pusantro tūkstančio moterų. Manoma, kad dar daugiau jų serga, bet apie tai nežino. Šiuo renginiu kartu su dalyviais ir organizatoriais norime visas moteris paraginti: nelaukite, kol liga jus suras – suraskite ją pirmos ir užkirskite jai kelią.

Galbūt nežinojimas, o gal baimė sulaiko moteris nuo vizito pas gydytoją. Tačiau tik pažiūrėkite, kiek bėgime dalyvaujančių širdžių kasmet jus palaiko ir drąsina nedelsti, rūpintis ir mylėti save. Kartu norime užtikrinti, kad su liga kovojančios moterys neliktų vienos – visapusiškas palaikymas lydėtų visą ilgą ir nelengvą sveikimo kelią“, – kalbėjo „BENU vaistinės“ vadovė Lietuvoje Rasa Marcinkevičienė.

Dominuos rožinė spalva

Organizatoriai ragina bėgikus pasirūpinti rožine atributika. Jau tapo įprasta, kad šio renginio reklaminiais veidais tampantys vyrai būtent tokia spalva nusidažo barzdas ar plaukus. Kiti dalyviai galvas papuošia ryškiais perukais.

Įsilieti į bėgančią rožinę minią galima ir apsivelkant tos spalvos marškinėlius ar net persirengiant teatrališkais kostiumais. Išradingumas ir fantazija čia neribojami.

Tuo metu gerą nuotaiką ir gaivinančias „Fuldataler“ vandens stoteles trasoje užtikrins patys renginio šeimininkai, kviečiantys bėgti už mylimas mamas, žmonas, drauges, seseris, dukras ir močiutes su kasmetiniu šūkiu: „Nes mylime jas!“

Pagalba renginio vietoje

„Per 15 metų, kai „Nedelsk“ ragina moteris daugiau dėmesio skirti savo sveikatai, sakyčiau, kad jų požiūris į krūties vėžį pasikeitė iš esmės. Tai nebėra tabu. Moterys nebijo prisipažinti susirgusios, aplinkiniai padeda sergančiosioms kovoti su liga. Visgi, net ir dėdami dideles pastangas, mes dar nepasiekėme kiekvienos moters. Kita bėda, jog dalis kartą pasitikrinusių moterų jau mano turinčios „laimingą bilietą“ ir nebegalvoja, kad po kelerių metų vėl reikės tikrintis.

Tad visos tokios akcijos yra labai sveikintinos. Ypač „Pink Run su BENU“ renginys, nes tai trys viename – sportas, priminimas moterims rūpintis savimi ir finansinė parama sergančiosioms“, – sakė projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė.

Ji pabrėžė, kad laiku pastebėtas krūties vėžys – sėkmingai gydomas, todėl kaunietes ir miesto viešnias kviečia spalio 7 dieną atvykti į Rotušės aikštę, kur atvyks prevencinio projekto prieš krūties vėžį „Nedelsk“ rožinis autobusiukas. Jo personalas nemokamai tikrina moteris dėl šios dažniausiai Lietuvoje pasitaikančios onkologinės ligos grėsmių.

Daugiau informacijos apie renginį ir registracija į bėgimą – oficialioje „Pink Run su BENU“ svetainėje adresu www.pinkrun.lt ir to paties pavadinimo feisbuko paskyroje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Te moterys su tuo vėžiu kovoja mosuodamos nuogomis krūtimis.

Kedinė spalva

Kedinė spalva portretas
Čia spalvą pasirinko Kedžiui atminti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių