Kauno senjorai – aktyvūs sportinių veiklų dalyviai

  • Teksto dydis:

Sporto salėje pamačius aktyviai mankštą atliekančių senjorų būrį nustebti nereikėtų – Kauno miesto senjorai aktyviai jungiasi prie nemokamų Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro organizuojamų veiklų ir savo aktyvumu neretai lenkia jaunuolius.

Rugsėjį startavęs nemokamų vyresnio amžiaus fizinį aktyvumą skatinančių veiklų projektas sulaukė didelio dėmesio, o tai parodo, kad Kauno senjorams sportas ir aktyvus gyvenimo būdas yra neatsiejama kasdienybė. Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų finansuojamas projektas džiugina senjorus gausiu fizinio aktyvumo veiklų pasirinkimu – mankštos baseine, funkcinės treniruotės, tai chi užsiėmimai, kineziterapinės mankštos, linijiniai šokiai – kiekvienas atranda sau labiausiai tinkančią ir patinkančia veiklą.

Sportuoti vyresniame amžiuje ir išlikti aktyviais visuomenės nariais neretai tampa iššūkiu, tačiau kauniečiai šį faktą neigia. Į užsiėmimus pajudėti ir surasti bendraminčių ateina netgi vyresni nei 80 metų amžiaus gyventojai. Dalyviai visuomet su šypsena pradeda treniruotes ir dažnai kartoja, kad judėjimas svarbus bet kokiame amžiuje.

Judėjimo nauda žmogaus organizmui įrodyta ir grįsta daugybe mokslinių tyrimų. Reguliarus fizinis krūvis stiprina širdies ir kitus kūno raumenis, gerina kraujotaką, mažina kraujospūdį, cholesterolio ir gliukozės kiekį kraujyje, tikimybę susirgti onkologinėmis ligomis, osteoporoze. Judėjimas teigiamai veikia ilgalaikę bei trumpalaikę atmintį, suvokimą, gebėjimą bendrauti ir savimi pasirūpinti. Daug judantys žmonės yra geresnės nuotaikos ir išvaizdos, labiau savimi pasitiki, moka džiaugtis gyvenimu.

Norintys prisijungti prie nemokamo vyresniems nei 60 m. amžiaus gyventojams skirto projekto gali registruotis tel. (8 37) 45 47 17



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Man pakanka dabėgti ligi parduotuvės iš ten su produktų maišais į penktą aukštą.Sutaupau sekančiam šopingui.O čia visokiem beskėsčiojantiem rankas ir kojas atiduok pusę pensijos.Ne-a.

To z...

To z... portretas
Piktam daiktui geriau susideginti paciam. Turbūt ir degtukų gaila?

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Senas trantas greičiau subyra eksploatuojant.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių