Kauno socialdemokratai apsisprendė – permainų nebus

Šeštadienį vykusioje Lietuvos socialdemokratų partijos ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje Kauno skyriaus nariai išreiškė savo valią, kad artimiausius dvejus metus skyriui liks vadovauti Orinta Leiputė. Ji kauniečiams socialdemokratams diriguoja nuo 2009 metų.

Šeštadienį vykusioje Lietuvos socialdemokratų partijos ataskaitinėje-rinkiminėje konferencijoje Kauno skyriaus nariai išreiškė savo valią, kad artimiausius dvejus metus skyriui liks vadovauti Orinta Leiputė. Ji kauniečiams socialdemokratams diriguoja nuo 2009 metų.

Dar prieš ataskaitinę-rinkiminę konferenciją buvo vieša paslaptis, kad kauniečiai socialdemokratai skyriaus vairo iš O.Leiputės neatims. Dėl bendros tvarkos kolegos pasiūlė keletą kitų kandidatų į skyriaus vadovo postą, tačiau nieko nenustebino, tai kad pastarieji atsiėmė savo kandidatūras ir Kauno socialdemokratams be jokios kovos ketvirtą kadenciją iš eilės liko vadovauti O.Leiputė.

Perrinkta vadovė pabrėžė, kad permainų skyriuje tirai bus. „Bus permainų. Visiškai kitaip dėliosime valdybos, tarybos struktūrą. Bus keliami didesni reikalavimai ėjimui į viešumą. Sieksime didesnio dialogo su visuomene, nes gal mes per daug viduje užsidarę“, - aiškino O.Leiputė.

Kauno socialdemokratų skyriaus vadovė nesikratė kritikos dėl prastų rinkimų į savivaldybes rezultatų.  O.Leiputės vedama Kauno komanda taryboje laimėjo vos keturias vietas. Pati O.Leiputė iš kovos dėl Kauno mero posto pasitraukė jau po pirmojo turo.

„Rinkimų rezultatus reikėtų vertinti kompleksiškai. Rinkimų kampanija tikrai buvo gera, tačiau namų darbai, frakcijos skandalai padarė didelę žalą. Juolab kad dar keturios politinės jėgos visai nepateko į savivaldybės tarybą. Partijų nepopuliarumas ir viltys, sutelktos į judėjimus, ir lėmė būtent tokius rinkimų rezultatus. Ateinantys metai parodys, ko verti judėjimai“, - rinkimų nesėkmę motyvavo politikė.

O.Leiputė rado argumentų paaiškinti tam, kodėl konservatorių miestu vadintas Kaunas pasirinko „Vieningo Kauno“ komandą. Iki šio pasirinkimo kitoms politinėms jėgoms būdavo patogu prisidengti tuo, kad neva Kaune konservatorių nepastumsi. Visgi V.Matijošaičio žygis parodė ką kita.

„Matote, V.Matijošaitis deklaruoja, kad jis yra liberalių pažiūrų. Tačiau vertinant tai, kaip jis diskutuoja apie darbus, tai jis – gana socialdemokratiškas. Apskritai naujų žmonių poreikis, viltys į tą, kurį galbūt mažiau žinai, yra vienas dalykas, o antras – protesto balsai. Aš manau, kad mes vis tiek išlipsime iš tos situacijos, kuri yra dabar. Gal bus sunku susilyginti su judėjimais, bet tikrai sustiprėsime“, - įsitikinusi O.Leiputė.

Tolesnei dvejų metų kadencijai vadovauti Kauno socialdemokratams išrinkta politikė pažėrė naujų pavardžių, kurios papuoš socialdemokratų sąrašą ir viliamasi įneš naujų vėjų: „Bus Tomas Bielskus, bus Tomas Gadišauskas. Taryboje jau ir taip yra Paulius Nezabitauskas bus ir kitų mokslo atstovų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lobzikas

lobzikas portretas
o yra tokiu, kurie tikisi permainu?! ha ha ha i miesta atvaziavo cirkas...

Tikrai taip

Tikrai taip  portretas
Tik centimetras gali padėti...

Gabrielius

Gabrielius portretas
Lepute yra konservatoriu žmogus ir sužlugdys ne tik socdemus bet ir Vieningą Kauną pamatysit.
VISI KOMENTARAI 86

Galerijos

Daugiau straipsnių