Kauno teisėją A.Lisauską rekomendavo atleisti iš pareigų

Šiandien neeiliniame Teisėjų tarybos posėdyje Lietuvos prezidentei Daliai Grybauskaitei patarta atleisti Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Almantą Lisauską, pažeminus teisėjo vardą. Pats A.Lisauskas posėdyje nedalyvavo.

A.Lisausko tinkamumu eiti teisėjo pareigas suabejota po Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) patikrinimo, kai kilo įtarimų, kad Kauno miesto apylinkės teisme teisėjai tarpusavyje tariasi dėl sprendimų administracinių teisės pažeidimų bylose ir prašo labai griežtai nebausti jų draugų bei pažįstamų.

Balandžio ir kovo mėnesį A.Lisausko atleidimo klausimas buvo atidėtas, kadangi teisėjas abu kartus pranešė, kad serga ir buvo pateikęs prašymą svarstymą atidėti. Vasario pradžioje jo klausimą Taryba nusprendė atidėti, nes jis išvyko atostogauti – su vienu Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėju išskrido poilsiauti į Australiją.

„Manau, kad tai yra įdomus reiškinys, nes komisijose visi sveiki teisėjai, o kai taryba prasideda, tai atsiranda sunkios ligos“, – anksčiau yra sakęs Teisėjų tarybos vadovas Gintaras Kryževičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai parodo

tai parodo portretas
kokia mūsų teisėjų moralė, todėl tokie ir teismų sprendimai. Ir nėra ko stebėtis dėl "Garliavinės publikos" (pagal Bruverį)

idomu

idomu portretas
kas israso ta pazyma gyd neturi buti baudziamas kartu?

as

as portretas
Uz kalbas prezidente is darbo "neatleidineja"
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių