Kauno turgavietėse – drastiškas braškių kainų šuolis

Braškių mėgėjams – nesmagi žinia. Nuo birželio vidurio Kauno turgavietėse po truputį brangusios braškės šeštadienį pirkėjus pasitiko itin nemaloniomis kainomis.

„Dainavos“ turgavietėje šiandien kilogramas braškių kainavo 4,50 euro, o Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėje šeštadieniais veikiančiame Ūkininkų turguje už lietuviškas braškes reikėjo mokėti dar brangiau – 5 eurus.

Nepaisant to, pirkėjų netrūko. Tiek „Dainavos“ turgavietėje, tiek Ūkininkų turguje prie prekiaujančių šiomis uogomis rikiavosi eilės. O Kovo 11-osios gatvėje stovinčiame kioske, kuris yra netoli „Dainavos“ turgavietės, jau 11 val. braškių nebebuvo.

Čečėnijos Nepriklausomybės aikštėje uogas, vaisius ar daržoves pardavinėjantys žmonės pigiai niekada neprekiavo. „Dainavos“ turgavietėje apsipirkti galima pigiau, joje dažniausiai puikuojasi ne mūsų šalies ūkininkų užauginta produkcija.

Vis dėlto šeštadieniais šio turgaus prekeiviai dažnai linkę padidinti kainas, nes apsipirkti ateina gerokai daugiau žmonių nei šiokiadieniais.

Šiemet Kauno turguje braškės mažiausiai kainavo birželio pradžioje. Tada kilogramą graikiškų braškių buvo galima nusipirkti už 2 eurus.  Tačiau pigios braškės greitai baigėsi. Birželio viduryje už šias uogas „Dainavos“ turgavietėje jau reikėjo mokėti 3 eurus, po savaitės – 3,50 , o liepos 1 d. - 4,50 euro.

Lygiai prieš metus braškių kainos minėtoje turgavietėje pirkėjams buvo gerokai draugiškesnės – 3 eurai už kilogramą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rado kur pirkti

rado kur pirkti portretas
ūkininkų turguje. O Kovo 11-osios turgavietėje nuo 11 val braškių nebuvo todėl, kad ten jos buvo pardavinėjamos po 2eur/kg.

Braškė

Braškė  portretas
Na, kai žinai, kad jos tikrai augintos be jokių chemikalų ir iš savo daržo (ne iš plantacijų), tai kartą į metus galima nusipirkt ir po 4eu... Bet kai žinau asmeniškai 2prekeivius,kurie Lenkijoj po 1.3eu nusiperka augintų pardavimui su chemija ir parduoda pas mus po 4.50eu kaip natūralias, lietuviškas, ,tai jau ką aš žinau...

Taigi

Taigi portretas
Lietuvoje braškės auginamos iš įdėjos, kaip hobis. Be jokio pelno. Jos tūrėtų kainuoti kaip minimum 10 eur. Kg.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių