Kauno tvirtovės parke – naujos edukacinės erdvės

  • Teksto dydis:

Kauno tvirtovės parkas pristato naujas edukacines erdves. III forte įrengtas gamtinis, pažintinis, istorinis takas, o kareivinėse – pristatomos ekspozicijos, veikia edukacinis centras. Kituose fortuose, be parengtų turistinių maršrutų, taip pat planuojamos pramogos ir renginiai.

Vaikštant III forto pylimais vingiuojančiu gamtiniu – pažintiniu, istoriniu taku – pasak istoriko, Kauno tvirtovės parko turizmo ir edukacijų vadovo Ovidijaus Jurkšos, galima pasigrožėti atsiveriančiais gynybinio griovio ir kitais vaizdais, kuriuos ilgai slėpė teritoriją apaugę krūmynai.

„Esame forto viršuje, šitie takai tęsiasi per visas kareivines tiek dešiniojo, tiek kairiojo sparno ir tiesiog galima saugiai pereiti. Galima pereiti saugiau, nes čia, kaip matote, yra iš gudobelių padarytos tvorelės“, –pasakoja istorikas O. Jurkša. 

Kareivinėse pristatoma ir karinės aprangos paroda. Čia planuojamos edukacijos: „Sriubos iš kirvio“ ir vietoje surinktų žolelių arbatos virimas, pasakojimai apie forto istoriją, čia gyvenančius šikšnosparnius.

Įvairios ekskursijos ir veiklos planuojamos beveik visuose fortuose. I forte netrukus įsikurs žirgynas, jau dabar planuojama naktigonės šventė. IV forte duris atvers tunelių galerija, VIII forto požemiuose vyks poezijos skaitymai, tvarkomas ir parako sandėlis.

„Lankytojams siūlome atkreipti dėmesį į stendus, įspėjamuosius ženklus ir jų laikytis, eiti ten, kur nurodyta“, – sako O. Jurkša.

Visuomenės poreikiams pritaikomas ir VI fortas. Čia atgabenta nenaudojama karinė technika, o po metų planuojama atidaryti ekspoziciją. Šis fortas perduotas Vytauto Didžiojo karo muziejui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių