Kauno vaikų darželiai – be vadovų

Nors mokslo metų pradžia jau ant nosies, tačiau dalis Kauno švietimo įstaigų neturi vadovų. Šiuo metu vyksta konkursai ir ieškoma penkiolikos mokyklų ir darželių direktorių.

Pokyčiai akivaizdūs

Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Ona Visockienė "Kauno dienai" teigė, kad konkursai dar nėra pasibaigę, o naujų direktorių ieškoma, nes pasibaigė senųjų sutartis.

"Ligšioliniai vadovai neišėjo, nebuvo atleisti, tiesiog baigėsi jų kadencija, kaip tai numato Švietimo įstatymas. Jo pakeitimai visoje šalyje įsigaliojo nuo šių metų sausio 1 d., todėl analogiška kaita bei naujų vadovų paieškos vyksta visoje šalyje", – sakė specialistė.

Anot jos, konkursai vaikų darželių ir mokyklų vadovų pareigoms užimti tęsiasi jau kurį laiką. Šiuo klausimu dirbama nuo pat metų pradžios, tad nesibaiminama, kad iki rugsėjo 1-osios dienos liks laisvų mokyklų ar darželių direktorių kėdžių.

"Yra sudarytas vadinamasis vadovų rezervo sąrašas. Tad norinčiųjų dirbti švietimo įstaigų vadovais tikrai užtenka. Jau suskaičiavome apie 90 pretendentų. Taigi atrankoje jų laukia gana solidi konkurencija. Artėjanti naujų mokslo metų pradžia nėra terminas naujiems vadovams surasti. Kiekvienam konkursui numatyti individualūs terminai, kaip pateikta teisės aktuose. Rugsėjo 1-ąją tikrai visos mokyklos Kaune turės vadovus", – aiškino O.Visockienė.

Rugsėjo 1-ąją tikrai visos mokyklos Kaune turės vadovus.

Švietimo sistemos naujiena

Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja tikino, kad Kaune vykdoma dar šalyje nematyta iniciatyva, kurios metu siekiama į švietimo įstaigų vadovų postus pritraukti daugiau kvalifikuotų specialistų.

"Kaunas ėmėsi precedento visoje Lietuvoje kol kas neturinčios naujos iniciatyvos. Aukštųjų mokyklų dėstytojai kviečiami lankyti nemokamus kursus "Pretendentų į švietimo įstaigų vadovus kompetencijų ugdymas" Kauno pedagogų kvalifikacijos centre ir taip pasirengti galimybei dirbti įstaigų vadovais", – apie naujovę kalbėjo specialistė.

Trūksta mokytojų

Jei mokyklų ir darželių direktorius Kauno valdininkai tikisi surasti be jokių problemų, dėl mokytojų jie nėra tokie užtikrinti. Likus savaitei iki naujų mokslo metų pradžios, Kauno miesto mokyklose trūksta nemažai pedagogų.

"Daugiausia trūksta ikimokyklinio ugdymo auklėtojų ir pradinio ugdymo mokytojų. Nestinga kūno kultūros, prancūzų kalbos, muzikos pedagogų", – sakė O.Visockienė.

Ji tikino, kad mokytojų trūkumą siekiama kompensuoti į mokymo procesą įtraukiant aukštųjų mokyklų dėstytojus. Kaip ir į direktoriaus postą, taip ir į pedagogo, Kaunas kviečia dėstytojus.

"Kaip mokyklų vadovų, taip ir kompetentingų pedagogų gretas miestas siekia plėsti kviesdamas prisijungti aukštųjų mokyklų dėstytojus. Jiems siūloma įgyti papildomų kompetencijų ir pedagogo kvalifikaciją bei dirbti mokytojais. Tai reikštų didesnį uždarbį ir galimybę vertingai perteikti savo patirtį bei žinias, o mokiniams užtikrintų turiningesnį ir rezultatyvesnį mokymosi procesą", – kalbėjo Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja.


Švietimo įstaigos, neturinčios naujo direktoriaus

Lopšelis-darželis "Spragtukas".

Meno darželis "Etiudas".

Lopšelis-darželis "Žuvintas".

Lopšelis-darželis "Smalsutis".

Lopšelis-darželis "Žilvitis".

Lopšelis-darželis "Radastėlė".

Lopšelis-darželis "Žara".

Lopšelis-darželis "Kodėlčiukas".

Valdorfo darželis "Šaltinėlis".

Lopšelis-darželis "Vaidilutė".

Lopšelis-darželis "Girstutis".

Vaikų darželis "Rudnosiukas".

Lopšelis-darželis "Svirnelis".

Aleksoto lopšelis-darželis.

Kauno 1-oji muzikos mokykla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paslaptis

paslaptis portretas
o kur dar darzeliai,kurie jau senai be nuolatiniu vadovu,kada ju konkursai.......

O ka vietoj "bobeliu"? "Diedulius" priimt?

O ka vietoj "bobeliu"? "Diedulius" priimt? portretas
Beda su visa sv sistema, o ne tik vieno miesto skyriumi. Niekas dorai nebezino nei ka daryti nei kaip daryti.....o ant "bobeliu", mokytoju, aukletoju, direktoriu visus sunis sukaria......

nuomonė

nuomonė portretas
Vyti lauk bobeles iš švietimo skyriaus.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių