KEKS biuras laukia interesantų

Praėjusią savaitę duris atvėrusiame KEKS biure miesto žemėlapių nerasite, tačiau sužinosite, kaip galite tapti šio projekto dalimi.

Du vitrininiai langai, o už jų erdvė, padalyta į rožinę ir žydrą zonas.

Tiltą menantis kelių metrų stalas transformeris, su spalvotais lankstinukais ir skanėstais svečiams. Kairėje – lentynos, akimirksniu virstančios projektoriumi. Priešingoje pusėje – keturių kėdžių erdvė, apgaubta perregima minkšta plastikine užuolaida, ir plakatai su pagrindiniais "Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022" (KEKS) tikslais.

"Vėliau ant palangių įrengsime kampus, kad būtų patogu  kompiuteriais dirbti. Dabar čia – minkštos pagalvėlės", – mostelėjusi ranka į jas, KEKS vadovė Virginija Vitkienė įsitaisė kiek tolėliau nuo lango.

Tuomet kilstelėjo akis į naujojo KEKS biuro lubas išraizgiusias lemputes, kurių šviesa nuo praėjusios savaitės pabaigos vakarais baido tamsą Laisvės alėjoje.

"Įsikūrėme buvusiose Turizmo informacijos centro patalpose, todėl pasitaikė žmonių, kurie iš įpročio čia užsuko miesto žemėlapio", – apie vietos trauką kalbėjo pašnekovė.

V.Vitkienė ragino miestiečius įsilieti į KEKS šeimą – pildyti savanorių anketas. (Vilmanto Raupelio nuotr.)

Kol kas į artimiausią turizmo informacijos centrą atsitiktinius atklydėlius nukreipia su interesantais bendraujantys koordinatoriai. Vėliau, kad pastariesiems netektų blaškytis, prie durų stovės atsakingas darbuotojas, kuriam bus patikėtas svečių sutikimas ir informavimas.

"Labai viliuosi, kad naujosios erdvės bus svetingos ne tik čia dirbantiesiems, bet ir visiems užsukantiesiems", – žvilgsniu lydėdama kiekvieną pro duris įeinantį interesantą, V.Vitkienė prisiminė praėjusią savaitę vykusią atvirų durų dieną esamiems ir būsimiems bičiuliams: menininkams, verslininkams, kultūros organizacijų atstovams ir kitiems aktyviems miestiečiams.

Tuomet KEKS darbuotojams esą teko atremti milžiniškus srautus, kurie nesiliovė mažiausiai keturias valandas. Žmonės, anot V.Vitkienės, norėjo kuo daugiau sužinoti ne tik apie KEKS veiklą, bet ir apie savo galimybes tapti projekto dalimi.

"Sulaukėme labai daug savanorių, ir tai buvo ne tik jauni žmonės", – miesto senjorų aktyvumą sveikino KEKS vadovė.

Visus norinčiuosius įsilieti į kultūros šeimos gretas V.Vitkienė ragino nesnausti – pildyti motyvacinę savanorio anketą ir dovanoti ne tik savo laisvą laiką, bet ir profesinę ar gyvenimišką patirtį.

"Savanorystė – puiki priemonė jums atsiskleisti, mums – surasti naujų, perspektyvių komandos narių", – einančiuosius pro šalį pašnekovė ragino nebijoti užsukti vidun ir pasidalyti savo idėjomis.

KEKS biuro durys atviros nuo 9 iki 18 val. Pasibaigus oficialioms darbo valandoms, čia bus organizuojami įvairūs renginiai ir mokymai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Šis projektas turi būti nuotraukas,jis nereikalingas.Veltėdžių grupė džiaugsis,kurie išlaikomi iš mokesčių mokėtojų pinigų.Trūksta žodžių ,bepročiai ,nesupranta ko trūksta ekonomikai pakelti Lietuvoje.Tokių darbo vietų kūrimas lygus nuliui.

kultūra nepasidaro per dieną

kultūra nepasidaro per dieną portretas
VEKS buvo 2009 m., ekonominės krizės pradžioje, KEKS bus 2022 m. irgi per naują krizę. Tokie projektai yra mokesčių mokėtojų pinigų taškymas į orą arba pinigų pasidalinimas tarp savų.

Inkognito...

Inkognito... portretas
Keks-as yra tik ponečkų pramoginis gardėsis...Sugalvokit kitokį trumpinį. Dabartinis tiesiog siutina..........!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių