Kelininkai apie hidroelektrinės tilto remontą: čia ne smėliadėžė

Algirdo Brazausko hidroelektrinės (HE) tiltą jau beveik dvi savaites užėmę kelininkai. Kol kas vyksta tik paruošiamieji darbai, o konstrukcijų ardymas prasidės po gero mėnesio.

Po praėjusių metų vasarą atliktų bandymų A.Brazausko HE tiltą nuspręsta remontuoti kapitališkai. Nors tąkart numatytą maksimalią apkrovą tiltas atlaikė, tačiau, specialistų vertinimu, didelį nerimą kėlė įtrūkusios tilto sijos, deformacinės siūlės.

Tiltas jau uždarytas beveik dvi savaites, tačiau vaizdas radikaliai dar nepasikeitė. Rekonstrukciją atliekančios bendrovės atstovai tikino, kad kol kas vyksta paruošiamieji darbai.

"Kai pradėsime ardyti, tada bus galima pasakyti, kokia yra tikroji konstrukcijų būklė. Kol kas yra tik nufrezuota viršutinė kelio danga ir išvadų negalime pateikti, nes visi defektai glūdi giliau. Dabar statoma sunkioji technika. Tad dar kurį laiką vyks tikrai net ne žvalgybiniai, o paruošiamieji darbai", – sakė "Alkestos" administracijos direktorius Rimas Malaškevičius.

Jis pridūrė, kad neįmanoma fiziškai ir techniškai visko greičiau padaryti, todėl tikimasi, kad tik maždaug po mėnesio bus pradėtos ardyti atraminės tilto konstrukcijos. "Čia juk ne kokia smėliadėžė, o hidroelektrinė. Tai yra svarbesnis objektas, kurio konstrukcijos yra šiek tiek kitokios nei įprasto tilto, tad darbai nelengvai daromi", – sakė rangovas.

Uždarius šią svarbią miesto arteriją pastebima, kad automobilių srautas aplinkkeliuose gerokai suintensyvėjo. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras tikino, kad kauniečiai vietoj HE tilto dažniausiai renkasi K.Baršausko ir Tunelio gatvės bei A.Juozapavičiaus prospektą.

"Dėl uždaryto tilto pirmosiomis dienomis buvo kilę daugiau problemų, dabar mažiau vairuotojų tenka apsisukti, nes yra informaciniai ženklai ir žmonės jau renkasi kitus kelius. Pastebime, kad sudėtingesnės eismo sąlygos yra rytinio piko metu, tarp 7.30 ir 8 val., o vakarinis pikas yra šiek tiek silpnesnis", – apie eismo intensyvumą aiškino P.Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ar tik

Ar tik portretas
ne dėl tos nelemtos rekonstrukcijos Petrašiūnai jau 2 sav. be karšto vandens gyvena? UŽKNISO JUODAI, JAU KETVIRTĄ KARTĄ ŠIĄ VASARĄ.

giedrius

giedrius portretas
Aš tikiuosi bus dviračių takas ar bent jau šaligatvis padorus.

bijau

bijau portretas
labai bijau, kad nepasikartotų Laisvės alėjos istorija, kai nekokybiškai klojamos nekokybiškos plytelės. Kas prižiūri darbus, privalo budėti dieną ir naktį prie šių darbų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių