Kelininkai jau išriedėjo į Kauno gatves

Nors Kaune dar nebuvo labai didelių šalčių, kelininkams jau teko barstyti gatves. Šiemet bendrovė „Kauno švara“ apsirūpino ir nauja technika, tad yra pasiruošusi miestą vaduoti iš speigo gniaužtų.

Pastarosiomis dienomis oro temperatūra siekia kelis laipsnius šilumos, naktimis temperatūra laikosi apie nulį. Kaune dar nebuvo daug sniego, tačiau kelininkai jau pradėjo šaltojo sezono darbus.

„Technika pilnai paruošta. Jau buvome išvažiavę į gatves. Vieną kartą jau barstėme kalnus, tiltus, įkalnes. Naktį iš 27 į 28 dieną jau barstėme viso Kauno pagrindines gatves, kuriomis važiuoja viešasis transportas. Žinoma, vairuotojai to nemato, nes nėra slidu. Barstyta tik druska, nes formavosi plikledis“, – portalui kauno.diena.lt komentavo bendrovės „Kauno švara“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktorius Darius Stasikonis.

Jis tikino, kad kol kas barstytos tik gatvės, o šaligatvių dar padengti smėlio ir druskos mišiniu neteko, nes jie ne taip greitai užšąla.

Tikrai esame pasiruošę ir kauniečiams nereikia nerimauti, nebent būtų kokia nors stichinė nelaimė.

Šiemet kelininkai Kaune darbuojasi jau su nauja technika, kuri leis ištikrinti kokybiškesnį darbą. D.Stasikonis sakė, kad „Kauno švara“ dalį naujos technikos jau gavo, kita atkeliaus artimiausiu metu.

„Turime naujus keturis automobilių komplektus su valymo ir barstymo įranga. Šaligatviams kol kas turime vieną naują traktoriuką, bet penktadienį turėtumėme gauti dar du, nes taip suplanuota pagal sutartį“, – sakė pašnekovas.

Anot „Kauno švaros“ Miesto valymo ir atliekų valdymo direktoriaus, sandėliuose yra paruoštos 1600 tonos druskos mišinio, o išvažiuoti į gatves pilnai pasiruošę vienuolika kelininkų ekipažų.

„Tikrai esame pasiruošę ir kauniečiams nereikia nerimauti, nebent būtų kokia nors stichinė nelaimė“, – tikino D.Stasikonis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
pyderai žemkėje šaaligaatvių nevalė, super, naktį pašls ir pi*dink per ledą

Jonas

Jonas portretas
Vaziuoja -blogai,nevaziuoja irgi blogai. ...

buvo bardakas ir liko....

buvo bardakas ir liko.... portretas
Teko ir man matyti vaizdelį......lietus lyja...lauke plius 4.....o jie barsto ....tipo per daug sutaupė...o kur dėti....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių