Kęstučio gatvėje – pokyčiai pėstiesiems ir vairuotojams

Regėjimo negalią turintys žmonės vis drąsiau savarankiškai lankosi miesto viešosiose erdvėse, naudojasi visuomeniniu transportu. Dar yra daug dalykų, kuriuos būtų galima įdiegti mieste tam, kad neregiams ir silpnaregiams būtų lengviau orientuotis, tačiau vėžlio žingsniu, bet judama į priekį.

Viena lankomiausių miesto vietų – Nemuno sala su joje esančia „Žalgirio“ arena netrukus taps dar didesniu traukos centru, nes joje iškils nacionalinis mokslo ir inovacijų centras „Mokslo sala“ bei M. K. Čiurlionio koncertų centras, planuojamas ir daugiafunkcinis vandens sporto centras su olimpinio dydžio baseinu.

Naudojantis visuomeniniu transportu vienas patogiausių būdų patekti į Nemuno salą yra tiltu iš S.Daukanto gatvės. Tam prieš tai būtina kirsti Kęstučio gatvę.

Pagal šiuo metu galiojančius reikalavimus bus rekonstruotos visos reguliuojamos sankryžos, taip pat įrengta nauja reguliuojama pėsčiųjų perėja greta Muzikinio teatro.

Perėja per Kęstučio g. ties S.Daukanto g. bus dar judresnė ir tuomet, kai bus baigtas statyti „Magnum“ verslo centras prie „Akropolio“.

Viena bėdų, su kuria susiduria regėjimo negalią turintys žmonės, minėtoje vietoje bandantys pereiti gatvę – reguliuojama pėsčiųjų perėja neturi garsinio signalo, tad sunku orientuotis, kada leidžiama eiti, kada ne. Pasikliauti ausimis ne visada geras sprendimas, nes, pavyzdžiui, elektriniai automobiliai juda be didesnio garso.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad situacija pasikeis, kai kitais metais bus imtasi Kęstučio g. rekonstrukcijos, kai visa gatvė ir jos prieigos bus pertvarkomos iš eilės.

„Pagal šiuo metu galiojančius reikalavimus bus rekonstruotos visos reguliuojamos sankryžos, taip pat įrengta nauja reguliuojama pėsčiųjų perėja greta Muzikinio teatro“, – kalbėjo P.Keras.

Jis dėstė, kad rekonstruojant senuosius ar įrengiant naujus šviesoforus mieste visada įrengiamas ir garsinis signalas regos negalią turintiems žmonėms.

„Iš šiuo metu eksploatuojamų 130 reguliuojamų sankryžų bei pėsčiųjų perėjų, daugiau nei 90 yra įrengtas garsinis signalas silpnaregiams. Likusiuose šviesoforuose garsinį signalą planuojama įrengti artimiausiu metu juos rekonstruojant. Neskirstome šviesoforų į svarbesnius ar mažiau svarbius, bet sieksime, kad garsinis signalas silpnaregiams būtų visose miesto reguliuojamose sankryžose ir perėjose“, – aiškino P.Keras.

Šiais metais atliekama lygiagrečios Kęstučio g. K.Donelaičio g. rekonstrukcija, taip pat tęsiama tarp šių gatvių esančios Laisvės alėjos tvarkymo iš esmės darbai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Savivaldybės specų skiedalai

Savivaldybės specų skiedalai portretas
O vaikščiojimo negalia netrukdo įrenginėti aukštus bordiūrus ties perėjomis? Naktį tas perėjos garsas gali išvesti iš proto

888

888 portretas
Vagys , baikit vogt valdyskus ewro !!! Viskas su ta pereja okey , tik bukagalviai atreguliuokit lempu dazny ...nes zalia dega keleta sekundziu , ant koju vaziuoja ????? Kerai ,atsakyk ,prasau

vairuotojas

vairuotojas portretas
Reikia gudrucius sedincius nznkokiose kedese atvaryti prie perejos ir uzristi akis .. tada su ju signalais liepti eiti per pereja, be padejeju ir orentyru. Po to is ju paprasyti uz minti po 1000 e is kiekvieno. ... AISKINU. TAI EILINIS PINIGU PLOVIMAS IESKANT KUR ISPLAUTI PINIGUS IS MOKESCIU MOKETOJU IRPRIEZASCIU IESKOJIMAS KAIP ISLEISTI PINIGUS!!! SISTEMA NEVEIKAI IR NEVEIKS> nes idiotiskai yra destoma sistema ir plyteliu klojimasneregiams rajonuose neduos naudos , nes jie tenai nesilanko.... invalidams neregiu takeliai kliudo keliauti nes saligatvis trukdo riedeti , nesaugiai perkelti ramentus. Eilinis ieskojimas kaip praplauti babkes ir pasiimti "otkata" nes truksta anuku namui pinigu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių