Kleboniškio gyventojams – šokas dėl pakeistų adresų

Kleboniškio gyventojai nemaloniai nustebinti – staiga pakeisti trisdešimties namų numeriai. Dalis savininkų apie tai sužinojo visiškai atsitiktinai, o kai kurie tikriausiai dar ir nenutuokia apie tai.

Kaip reikės susigaudyti?

"Čia gyvename daugybę metų. Čia gimiau, užaugau. Šitą mišką sodinome. Ir staiga – naujiena: mūsų namo numeris po tiek metų bus jau nebe 18A, o 13G", – emocingai reagavo Vasarvietės gatvės senbuvė Audronė Černiauskienė.

Numeriai oficialiai pakeisti net trečdaliui šios gatvės namų – trisdešimčiai. "Galva neišneša, kaip reikės susigaudyti ir prisiminti, koks kieno naujas namo numeris", – traukė pečiais vienas moters kaimynų.

Ne vienas gyventojas jaudinosi ir dėl finansinių nuostolių. "Pasikeitus adresui, reikės pasikeisti daug dokumentų. Mes pensininkai – iš ko mokėsime?" – bandė skaičiuoti Vincas Černiauskas.

Jis pastebėjo, kad laiškai, adresuoti senuoju jo adresu, pristatomi be jokių bėdų. O kaip būtų užrašius Vasarvietės g. 13G? Vincas išbandė, kad navigacijos sistema pas juos svečius atvestų įvedus tik senąjį adresą.

Sužinojo atsitiktinai

Žmonės stebėjosi ne tik sumaištį sukėlusiais pasikeitimais, bet ir tuo, kad tai padaryta jiems už akių. "Patys sužinojome netyčia. Nemažai gyventojų iki šiol nežino apie pasikeitimus. Būtume ir mes iki šiol nežinoję, jeigu ne kaimynė, nuėjusi klerkų pasiteirauti dėl žemės mokesčio lengvatas garbaus amžiaus žmonėms", – pasakojo Černiauskai.

Tąkart valdininkai pasiteiravo moters adreso. Ši padiktavo. Pasirodė, toks adresas neegzistuoja. Tuomet ji ir sužinojo, kad nuo spalio 21 d. jos namo numeris buvo pakeistas. Pribloškusia žinia pasidalijo su kaimynais, šie informaciją puolė tikrinti internete. Teko gerokai paplušėti, panaršyti.

"Aplinkui su kaimynais pasikalbėjome, sužinoję visi už galvų stvėrėmės. Iš netikėtumo visi išsižiojome. Iš dangaus tie nauji numeriai su raidėmis nukrito", – stebėjosi Černiauskai.

Vasarvietės gatvės gyventojams užkliuvo ir tai, kad tuo pačiu numeriu paženklinta daugybė namų, pridėjus skirtingą raidę. Pavyzdžiui, 11 numerio namų atsiras nuo F iki T raidės, 13 – nuo F iki S. 9D taps 13R, 14 pernumeruotas į 11N, 16D – į 11R, 23 – į 19H.

"Jeigu jau reikia keisti adresą, tegul keičia ir dalį gatvės pavadinimo. Pavyzdžiui, galėtų pavadinti takais. Gal taip būtų mažiau painiavos? Juk pati Vasarvietės gatvė yra labai išsiplėtusi į visas keturias puses – sunku orientuotis", – siūlė A.Černiauskienė.

Užtenka iškabinti seniūnijoje

Pasipiktinusiems pokyčiais ir tuo, kad nebuvo informuoti apie pasikeitimus, Kleboniškio gyventojams seniūnijoje buvo paaiškinta, kad visa informacija vieša, kad keičiamų adresų sąrašas buvo iškabintas seniūnijoje.

"Mes adresų nekeitėme. Tiesiog paviešinome informaciją, kurią mums persiuntė savivaldybė", – "Kauno dienai" aiškino Eigulių seniūnas Ovidijus Adomaitis.

Vasarvietės gatvės gyventojai pasakojo, kad seniūnijoje, kuri įsikūrusi tolokai nuo jų namų – P.Plechavičiaus gatvėje, lankosi retokai.

 


Šiame straipsnyje: kleboniškisadresaikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keistas

Keistas portretas
Keistas valdininkų paaiškinimas.Turim pvz.:Šiaurės pr.nelyginiai numeriai prasideda nuo Savanorių pr.,o lyginiai nuo vadinimo Žukausko gatvės žiedo(maždaug už 1,5 ar poros kilometrų)ir dar tame tarpe įsiterpia Plechavičiaus ir Škirpos gatvės.Kitas pavyzdys -Troleibusų depas ir Mega toje pat gatvėje

Kleboniškio senbuvis

Kleboniškio senbuvis portretas
Kiek daug raidžių, kone visa abėcėlė bus ! ! !

http/

http/ portretas
Visu pirma gatves tegu išasfaltuoja o paskiau namus pernumeruoja kam reikia visi žino kur kas gyvena ir kaip galima davažiuoti o dabar "Gurdragalviai primastė visiška nesamone " ka dabar pasakyti ieškančiam žmogui kur yra koks G ar S numeris kai net pats nebežinai kuriame gyveni F ar T truksta žodžiu kokie valdinykiukščiai dirba . O apie seniuna ir seniunija tegalima pasakyti kam ji išvis reikalinga jeigu eilinis gyventojas net nežino nei kur ji randasi nei kas yra seniunas Kleboniškije reikia savo seniunijos o ne bendros su Eiguliu nes matosi kad seniunas apart Eiguliu daugiau nieko ir nemato.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių