Ko senturgyje ieško jaunimas?

  • Teksto dydis:

Penktadienį Kaune prasidėjo tarptautinis senturgis „Laiko ratu“, kuriame antikvariniais daiktais ir sendaikčiais prekiauja daugiau kaip 300 iš visos Lietuvos ir užsienio atvykusių prekybininkų.

Jau dešimtmetį organizuojamame renginyje galima rasti pačių įvairiausių daiktų, atkeliavusių iš skirtingų praeities epochų – nuo maždaug XVII a. iki XX a. antros pusės. Pinigai, ginklai, įrankiai, namų apyvokos daiktai, baldai, interjero detalės, knygos, drabužiai, nuotraukos ir dar daug kitokių tiesioginių praeities liudininkų.

Nors įprasta manyti, kad senoviški daiktai daugiau rūpi vyresnio amžiaus žmonėms, iš tiesų tarp senturgio lankytojų šmėkščioja ir labai daug jaunų veidų. Ko senturgyje ieško jaunimas ir ką su įsigytais daiktais ketina daryti?

Mugėje sutiktos draugės pasakojo turinčios savo verslą – vieną iš dabar populiarių vadinamųjų „pabėgimo kambarių“. Norėdamos sukurti intriguojančią atmosferą savo kambaryje, jos ieško įvairių senoviškų daiktų, atitinkančių tam tikrą temą.

„Ieškome įvairių skrynelių, lagaminų, dėžučių, kartais prireikia įdomių daiktų, susijusių su tam tikra tema, tarkime, laivais ar cirku. Lankomės kiekvieną kartą, nes mums nuolat ko nors prireikia. Gerai, kad galima rasti kokybiškų daiktų ir pasiderėti su prekybininkais pavyksta“, – sakė jaunos moterys.

Daug senturgio lankytojų atkeliauja čia vien dėl didelio vinilinių plokštelių pasirinkimo. Vienas tokių – Karolis.

„Turiu vinilinių plokštelių kolekciją, todėl visada apsilanku, ieškau, kuo galėčiau ją papildyti. Šiandien turiu ir dar vieną tikslą – ieškau tokios specialios dėžutės raktams prie durų laikyti. Čia būti patinka, pasiūla – kaip užsienyje, smagu, kad pas mus taip yra“, – kalbėjo vaikinas.

Tuo tarpu Donatas ir Kristina atėjo neturėdami konkretaus tikslo, tačiau taip pat yra nuolatiniai mugės lankytojai.

„Tiesiog ateiname pasidairyti, nes labai įdomu, tiek daug visokių įdomių dalykų čia yra. Dažniausiai įsigijame visokių smulkmenų“, – sakė jauna šeima.

Kita pašnekovė, Daiva, jau buvo įsigijusi angliško porceliano vazą.

„Man čia labai patinka. Daug kas nesupranta – ką tu ten darai, klausia, o man tiesiog atgaiva. Labai patinka, kad viskas vienoje vietoje, kiekvieną kartą užsuku. Bet man ir to negana – dar važinėju po visokius miestelius, mažesnes muges. Ir jei randu tai, kas patinka, tai ir perku“, – sakė sendaikčių mėgėja.

Dailininkas Gytautas sako senturgyje ieškantis įvairių su menu susijusių dalykų – nuotraukų, paveikslų.

„Labai smagu, kad tokie renginiai vyksta, ir Kaunui dėl to geriau: miestas pagyvėja, žmonėms yra kur pasižvalgyti“, – įsitikinęs vyras.

Penktadienį prekybos miestelyje „Urmas“ prasidėjęs renginys vyks visą savaitgalį, kovo 24–26 dienomis, nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.


Šiame straipsnyje: senturgisLaiko ratuurmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gracka

Gracka portretas
O ir budi matau

Rimantas

Rimantas portretas
Yra prekių tikrai vertų antikvaro statuso,bet bent pusė tai europos sąvartynas ir nepardavę tas šiukšles palieka čia Lietuvoje !. -Kainos žinoma įvedus eurą košmariškos-kai tą pačią statulėlę galėjai įsigyti už 7 litus-dabar ji 8-10 eurų-tai skaudus kirtis kolekcionieriams -Ir aplamai yra nemažai įtartinų prekeivių prisidengusių tuo šlamštu nežinia kuom prekiauja

adele

adele portretas
Aleksote kiekviena savaitgali toks turgus
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių