Kulautuvos centre bus atnaujintas dar vienas apleistas pastatas

Kauno rajono savivaldybei sutvarkius apleistą pastatą Akacijų alėjoje, jau kitais metais Kulautuvos miestelio centras gali tapti patrauklesnis. Savivaldybė mato galimybę rekonstruoti pastatą ir pritaikyti jį Kulautuvos bendruomenės poreikiams.

Čia įsikurtų biblioteka, skaitykla, kultūros salė, pirminės sveikatos priežiūros centras, vaistinė, sporto klubas, turizmo informacijos centras, paštas. Į atnaujintą pastatą būtų atkelta seniūnija.

Tokia tikimybė atsirado, kai šią savaitę savivaldybėje apsilankęs sveikatos apsaugos ministro patarėjas Darius Kazlauskas patikino palaikantis siekį perimti bei rekonstruoti kurortinėje teritorijoje esantį minėtą pastatą, jį pritaikant bendruomenės reikmėms.

Šis apleistas pastatas stovi centrinėje miestelio dalyje, greta sutvarkyto tvenkinio, modernios Kardiologijos ir neurologijos reabilitacijos klinikos ir ribojasi su sklypu, kuriame yra mineralinio vandens gręžinys. Nenaudojamą valgyklos-klubo pastatą Kulautuvoje perduoti Kauno rajono savivaldybei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė Kauno klinikos pasiūlė dar pernai.

Tačiau bent kol kas realizuoti projektą trukdo tai, kad šį pasitikėjimo teise valdomą turtą numatyta įtraukti į Atnaujinamo valstybės nekilnojamojo turto sąrašą. Todėl Kauno rajono savivaldybė kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją, prašydama sustabdyti šias procedūras.

Išklausęs Kauno rajono mero Valerijaus Makūno pristatytus Savivaldybės planus, ministro patarėjas D. Kazlauskas patikino pritariantis tokiam siekiui.

„Jei jūs patys planuojate investuoti ir eksploatuoti sutvarkytą pastatą, tai keičia visą situaciją. Svarstysime šį klausimą iš naujo, sieksime Vyriausybės sprendimo perduoti pastatą su kiemo statiniais Savivaldybės nuosavybėn“, - pažadėjo D. Kazlauskas.

V. Makūnas patikino, kad Savivaldybė visiškai pasiruošusi pastatą sutvarkyti. Projektas būtų vykdomas kartu su Kauno klinikomis. Toks bendradarbiavimas naudingas tiek miestelio bendruomenei, tiek ligoninei. „Mes pajėgūs atnaujintą pastatą atverti lankytojams jau 2019 metais. Rekonstruotas statinys tinkamai derėtų su reabilitacijos komplekso veikla, papildytų aktyviai plėtojamą miestelio infrastruktūrą“, - sakė meras.

Anot rajono mero patarėjo Edmundo Mališausko, Kulautuvoje jau nutiesti dviračių takai, per Nemuną į Zapyškį kelia keltas. Yra įrengtas modernus paplūdimys, o šiemet bus atidarytas vandenlenčių parkas. Kauno rajono savivaldybėje gausu gerųjų pavyzdžių, kaip sutvarkomi ir naudojami perimti pastatai. Jie dažniausiai pritaikomi vaikų ugdymo įstaigoms plėsti.

ELTA yra pranešusi, kad Kauno rajonas yra viena iš nedaugelio Lietuvos savivaldybių, kuriose daugėja gyventojų. Tai įvertinus, pavyzdžiui, ilgokai tuščiose stovėjusiose Aleksandro Stulginskio universiteto bendrabučio patalpose atidarytas Noreikiškių vaikų lopšelio-darželio „Ąžuolėlis“ filialas. Rekonstravus buvusį policijos nuovados pastatą Garliavoje, įkurtas vaikų darželis. Pradinę mokyklą planuojama įkurti Savivaldybės perimtose Žemės ūkio inžinerijos instituto patalpose Raudondvaryje, teigiama Savivaldybės pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kulautuvietis

kulautuvietis portretas
tai kad nieko nedaro tik kalbos prie puodžiuvelio buvo konkrečiau dabar ti sudo malimas

Adomas

Adomas portretas
Galėtumėt mineralinio vandens baseiną su pirtimis padaryt.. Rekreacija įgautų ženklią pridėtinę vertę :)

Kulautuva

Kulautuva portretas
Kulautuva-miestelis su gražia praeitim bet dabar ten gyvena žmonės , nenorintys ,kad ten kas atvažiuotų ir pabūtų. Miestelis absoliučiai uždaras , nėra nė vienos kavinutės ar užeigėlės ,kur galima būtų nors vandens atsigerti ,nekalbu jau apie maistą. Deja , tai ne Europa,o kažkokia sovietija...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių