Kunigystę renkasi brandesni vyrai

Šiemet Kauno kunigų seminarija priėmė keturis jaunuolius ruoštis kunigystei. Vilniaus šv.Juozapo kunigų seminarijoje mokslus pradės septyni vyrai. Seminarijų rektoriai pastebi, kad kunigystę renkasi ne ką tik mokyklą baigę jaunuoliai, o brandesni vyrai.

Po mokyklos nesiveržia

"Studijuoti ir rengtis kunigystei priimti keturi jaunuoliai. Nuo rugsėjo naujuosius mokslo metus pradės 20 seminaristų", – sakė Kauno kunigų seminarijos rektorius mons. teol. lic. Aurelijus Žukauskas. Anot jo, trys jaunuoliai priimti į pirmą kursą, o vienas – į propedeutinį, arba parengiamąjį.

"Iš būsimų pirmakursių vienas yra baigęs Vytauto Didžiojo universiteto Katalikų teologijos fakultetą, kitas studijuoja šio fakulteto penktame kurse, o trečiasis yra baigęs Telšių licėjų ir jau padirbėjęs. Visi keturi, kurie šiemet stojo, jau yra matę gyvenimo, ne iš karto po mokyklos", – pastebėjo seminarijos rektorius.

Pasak A.Žukausko, į parengiamąjį kursą priimtas vyras studijavo Vilniaus universitete Istorijos fakultete. "Jo pašaukimas buvo toks stiprus, kad jis apsisprendė praverti mūsų duris. Kadangi neturėjo dvasinio pasirengimo, priėmėme į parengiamąjį kursą", – pridūrė seminarijos vadovas.

Labai skirtingi pretendentai

Prašymus studijuoti Vilniaus šv.Juozapo kunigų seminarijoje šiemet pateikė septyni pretendentai. Per rugpjūčio 23 d. vykusius stojamuosius egzaminus į propedeutinį kursą priimti keturi vyrai, o į pirmąjį filosofijos kursą – trys nauji studentai.

Vilniaus kunigų seminarijos vicerektorius kun. Andžejus Šuškevičius paaiškino, kad propedeutinis kursas yra parengiamieji metai, skirti tam, kad žmogus būtų įvestas į dvasinį gyvenimą, susipažintų su Bažnyčios veikla. Propedeutinio kurso klierikai klausys įvadinių paskaitų į teologiją, psichologiją, Šventąjį Raštą. "Tai laikas, skirtas ne studijoms, o pirminiam ištyrimui, ar čia mano vieta ir mano kelias. Jie nebus studentai, jie bus bendruomenės nariai, klierikai. Studentais tampama nuo pirmo kurso", – paaiškino vicerektorius.

Trys būsimieji pirmakursiai yra vienuoliai pranciškonai. Anot A.Šuškevičiaus, jie jau turi dvasinio gyvenimo patirties, nes ketverius metus gyveno vienuolyne, todėl parengiamojo etapo nereikia, ir jie pradeda studijas bei pasiruošimą kunigystei.

"Visi į propedeutinį kursą priimti vyrai yra vyresni, ne šiemet baigę mokyklą. Pastarųjų metų tendencija tokia, kad ateina brandesnio amžiaus žmonės, po studijų, turintys ir darbo patirties. Šiemet visi keturi yra baigę studijas: trys – aukštąjį mokslą, o vienas – profesinį. Vienas yra fizikos mokytojas, Vilniaus universitete baigęs fiziką, kitas – baigęs politikos mokslus, trečias – turintis informacinių technologijų aukštąjį išsilavinimą ir jau apie dešimt metų dirbęs informacinių technologijų srityje. Ketvirtasis baigęs profesinę mokyklą ir dirbęs geležinkelio bendrovėje", – įvardijo dvasininkas.

Visi stojantieji į kunigų seminarijas privalo būti nevedę. "Vedę vyrai tikrai negali, nebent našliai. Tokių atvejų pasaulyje būna, bet pas mus kol kas nepasitaikė", – pastebėjo A.Šuškevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas belieka

Kas belieka portretas
kai nenori dirbti uz 380 euru ar emigruoti. Keista, kad nera daugiau norinciu :-)

dar A LIA LIETUVISKOS NEPRIKLAUSOMYBES

dar    A  LIA  LIETUVISKOS   NEPRIKLAUSOMYBES portretas
PRIESAUSRJE Kauno dienoj buvo straipsnis [galit pasitikslint, pas mane dar kazkur jis guli supakuotas] su skambiu pavadinimu ---,,,KAUNO KUNIGU SEMINARIJA --PEDOFILU KALVE,,,

...

... portretas
Dezertyrai... tai vaikų darymą 'atbėgėliams' paliekat???
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių