Kyra, svajojanti apie gerą žmogų

Ievos ir Deivido Vaičiulių namai – nuostabi priebėga nelaimių ištiktiems gyvūnams. Neseniai čionai pateko kalytė Kyra, kuriai ieškomas naujas šeimininkas.

Bėdžių prieglauda

Kaip žinia, viena bėda – ne bėda. Jos, tos bėdos, tiesiog vaikščioja už parankės. Tuo nesunku įsitikinti pasiteiravus Ievos ir Deivido Vaičiulių apie naujienas jų namuose, kuriuose gyvena ne vienas priglaustas, nuo tikros pražūties išgelbėtas gyvūnas. Vieniems jų Ieva su Deividu suranda šeimininkus, o kiti, seni ar luoši, taip ir lieka čia iki savo gyvenimo pabaigos.

Neseniai Ieva su Deividu parsivedė namo mišrūnę kalytę Kyrą, patyrusią savo gyvenime daug nemeilės ir smurto. Tačiau apie šį priglaustą gyvūną tegul papasakoja pati Ieva, o jūs galbūt tapsite tuo, kuris perims iš Ievos ir Deivido gerumo estafetę.

Jų žvilgsniai panašūs

"Seniai aiški sąsaja tarp žmogaus žiauraus elgesio su gyvūnu ir tolimesniu jo smurtu prieš žmones. Tačiau Lietuvoje į šią sąsają žvelgiama atsainiai, – apgailestauja anglų kalbos dėstytoja Ieva, išgelbėjusi dešimtis žiaurų žmonių elgesį patyrusių gyvūnų. – Štai ir dabar turime namuose senjorę stafordšyro veislės mišrūnę, kurią dėl jos amžiaus šeimininkai be didelių skrupulų ištrenkė į gatvę."

Parsivedėme ją į namus, nes jos akių žvilgsnis suspaudė širdį. Mat jis mums priminė neseniai į amžinąsias medžioklės pievas iškeliavusio priglausto šunelio Makso akis, kai jį, seną ir ligom aptekusį, parsivedėme iš gatvės. Makso, kai jį aptikome leisgyvį, ir parsivestos iš gatvės Kyros akys – tai įskaudintų ir kartu prašančių pagalbos gyvūnų akys."

Liūdna praeitis

Parsivestoji kalytė sirgo: buvo peršalusi, netekusi daug skysčių, aptekusi blusomis. Ieva su Deividu buvo nusprendę ją pasilikti, išgydyti ir nukaršinti, t. y. dovanoti tokią pačią ramią ir orią senatvę, kuria džiaugėsi Maksas. Deja, žmogus planuoja, o Dievas juokiasi.

"Manau, kad Kyra buvo mokyta pulti kitus gyvūnus. Juk yra žinoma, kad šios veislės šunis ir jų mišrūnus dėl jų stiprumo, vikrumo ir tolerancijos skausmui yra pamėgę agresyvūs ir, švelniai tariant, neišsilavinę žmonės. Niekas dabar tiksliai jau neatsakys, ko Kyrą mokė ją gatvėn išmetęs beširdis, bet ji agresyviai reaguoja į kitus keturkojus, o pas mus šiuo metu gyvena trys priglausti šunys ir penkios katės. Du iš šunų yra šlubi, viena katė – be akies, bet ir sveikieji gyvūnai vargiai sugebėtų apsiginti, jei Kyra išbėgtų iš virtuvės, kurioje yra laikoma. Mat ji tebėra stipri ir vikri. Tad negalime rizikuoti savo augintinių saugumu – turime surasti Kyrai naują šeimininką", – aiškino Ieva.

Kyros dosjė

Kyra šiuo metu yra visiškai išgydyta nuo visų negalavimų, priaugo svorio, linksmiau reaguoja į aplinką, mėgaujasi skaniu ėdesiu, švariu guoliu, myli ją priglaudusius žmones. "Žmogui, kuris ją mylės, nerodys agresijos (ji tučtuojau susigūžia nuo pakelto balso, staigesnio judesio – tai rodo, kad kalytė buvo mušta, koneveikta) – Kyra atsakys meile. Be to, ji labai kantri – nerodė jokio nepasitenkinimo, kai jai buvo leidžiami skausmingi vaistai, valomos ausys. Lengvai leidosi maudoma. Yra klusni ir protinga – greitai reaguoja į sudrausminimus, liepimus eiti į guolį, moka sėstis, tarnauti. Yra labai rami ir nereikalauja daug dėmesio. Nors mėgsta eiti pasivaikščioti, tačiau daugiausia laiko leidžia snausdama guolyje.

Kyra labai tvarkinga – visus gamtinius reikalus atlieka tik lauke. Jei reikėtų išskirti kažkokį vieną jos būdą bruožą, tai pasakyčiau – meilė žmogui. Ji visus mūsų draugus priima draugiškai, ateina su kiekvienu pasisveikinti, mėgsta būti glostoma, kalbinama. Kalytė labai noriai laksto paskui jam mėtomą kamuoliuką, gali dūkti drauge, jei tam yra provokuojama. Kyra neprašoma gali ateiti prie jūsų ir padėti galvą ant kelių. Esu tikra, kad ji dar ne vienus metus džiugintų vyresnio amžiaus jautrų žmogų, kurio namuose nebūtų kitų gyvūnų. Jei atsirastų toks žmogus, prie kalytės pridėtume ir dovaną – labai gerą antsnukį", – pažadėjo Ieva ir Deividas. Jų tel. 8 611 99 440, 8 681 52 432.


Šiame straipsnyje: šuošunysgerumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių