Laikinas šviesoforas Šančiuose kelia pavojų?

Aukštuosiuose Šančiuose įrengtas laikinas šviesoforas bus patrauktas, nes paaiškėjo, kad jis gali kelti pavojų eismo dalyviams. 

Į portalo kauno.diena.lt redakciją parašė susirūpinęs kaunietis Edvardas ir įspėjo apie eismo saugumo spragą. Remontuojant judrią Aukštųjų Šančių gatvę buvo įrengtas laikinasis šviesoforas, tačiau atrodo, kad trukdo eismo dalyviams. Anot kauniečio, vairuotojai priversti sukiotis siauroje eismo juostoje.

„Praėjusią savaitę, prasidėjus Verkių gatvės atkarpos remontui, nuo Žarėnų g. sankryžos buvo pastatyti laikini šviesoforai su didžiuliais betoniniais šulinių žiedais. Juos dengia dideli betoniniai dangčiai. Kadangi buvo atitverta ir automobiliams manevruoti palikta tik viena juosta, erdvės liko tikrai nedaug“, – sakė Edvardas.

Kauniečio teigimu, praėjusį sekmadienį betoninius luitus kliudė autobusas. Žmonės nenukentėjo, tačiau kitiems vairuotojams teko dar labiau manevruoti, stengiantis apvažiuoti sustojusį autobusą.

„Sekmadienio popietę, apie 15 val., Kauno miesto autobusas kliudė šią kelyje esančią kliūtį ir sukėlė nedidelį kamštį. Vairuotojų laimei, buvo likusi atkarpa be šaligatvio bortelių, taigi visi sėkmingai apvažiavo autobusą. Kodėl taip neatsakingai įrengtas laikinas šviesoforas, ar tai autobuso vairuotojo neatidumas, spręsti jums“, – dėstė kaunietis.


Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis portalui kauno.diena.lt aiškino, kad laikinasis šviesoforas įrengtas pagal schemą, suderintą su Transporto ir eismo organizavimo skyriumi bei Kelių policija, tačiau, siekiant užtikrinti eismo saugumą, šviesoforas bus patrauktas.

„Jis įrengtas už važiuojamosios kelio dalies, šaligatvio zonoje. Čia sumontuotas gelžbetoninis žiedas ir ant jo uždėta gelžbetoninė perdanga, kuri neišlindusi į važiuojamąją kelio dalį. Perdanga uždėta ant žiedo siekiant apsaugoti šviesoforą nuo vagysčių. Rangovas „Žilinskis ir Co“ įpareigotas iki trečiadienio patraukti šviesoforą į šoną“, – komentavo A.Pakalniškis.

Jis informavo, kad šiuo metu Verkių g., dalyje nuo Prancūzų g. iki Žarėnų g., montuojami kelio bortai, klojami elektros kabeliai, numatoma uždėti vieną asfaltbetonio sluoksnį ir paleisti transportą. Verkių g. dalyje, tarp Žarėnų g. ir Ašmenos I-osios g., kur šiuo metu stovi šviesoforas, dabar frezuojamas senas asfaltbetonis, bus klojami nuotekų tinklai, statomi šuliniai, rengiamas drenažas, iškasti gatvės pagrindai ir suprofiliuota kelio sankasa gatvės konstrukcijai.

„Laikinasis šviesoforas neturėjo įtakos tam eismo įvykiui, tiesiog autobuso vairuotojas stengėsi išvengti susidūrimo su neatsargiu vairuotoju, atvažiavusiu iš priekio. Autobuso vairuotojas instinktyviai susuko vairą ir kliudė konstrukciją“, – įsitikinęs Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Norite pranešti naujieną? Rašykite mums adresu portalas@kaunodiena.lt arba spauskite čia.


Šiame straipsnyje: skaitytojo naujienašviesoforasKauno gatvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

pastebėjau

pastebėjau portretas
Be abejo, kad reikėtų truputėlį patraukti į šoną, negi sunku? Bet esmė tame, kad nesugebama racionaliai planuoti remonto darbų. Ar nebuvo galima sutvarkyti per tiek laiko bent vieną Verkių gatvės atkarpą, o paskui griebtis kitos.Du zuikius vydamas, nepavysi nei vieno. Nekurie namai sunkiai pasiekiami net pėstute, ką jau kalbėt apie auto.

Algis

Algis portretas
Aplamai,tai eisma tvarko didėjantai. Ką susapnuoja ta įgyvendina nematydami apie realias sąlygas. Nesenas atvejis Tvirtovės al.į Varnių gt nuokalneje. Įrengė radara ir pamatė,kad nesamone. Uzsisedejo biurokratai neatitinka naujai Kauno dvasiai

...

... portretas
Miško gatvėj (!) medžius iškirto, tuo pačiu ir ženklo 'Susikirtimas su pagrindiniu keliu' nebeliko; kertamojoje (Gedimino) gatvėje ženklas 'Pagrindinis kelias' liko... prie ko čia draudikai, jei AIŠKU kad Keras ne savose rogėse sėdi.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių